Insitnému financmajstrovi prepad tržieb v obchodoch u nás neprekáža, mal by vrátiť diplom, keby ho mal!
12 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Obchodníci zo severu SR hlásia 30-percentné výpadky tržieb, dosahy môžu byť väčšie. Minister financií pri zmienke o znížení DPH na potraviny aj u nás iba pokrčí ramenami a ironicky odpovie, že nech. (Inými slovami)

Obchodné reťazce aj podľa portálu spravy.rtvs.sk vyzývajú štát, aby zanalyzoval, aký dosah bude mať nezníženie DPH na potraviny na príhraničné oblasti.

"Poľsko upravilo daňové zaťaženie nielen na potraviny, ale aj na pohonné hmoty. Niektorí obchodníci už hlásia zo severu Slovenska výpadky tržieb na úrovni 30 percent." Upozorňuje citovaný portál.

Minister sa iba "obáva"

"Ministerstvo financii sa však obáva, že ak by sa DPH znížilo, štát by prispel na zisk súkromníkov a spotrebitelia by efekt nepocítili." 

"Obchodníci upozorňujú, že štátne úľavy v okolitých krajinách priamo ohrozujú konkurencieschopnosť slovenských produktov. Dosahy však môžu byť podľa nich ešte väčšie. Martin Krajčovič z Aliancie moderného obchodu vyzýva štát, aby sa na to pripravil, ak nechce znižovať DPH na potraviny." Pripomína web spravy.rtvs.sk.

„Aby priniesol aj analýzu výpadku DPH, daní, ale aj tržieb na jednotlivé sektory, ktoré môžu napríklad spôsobiť vyššiu nezamestnanosť alebo aj nejaké fatálne následky pre niektorých podnikateľov práve z dôvodu odlivu nákupov z niektorých špecifických lokalít na Slovensku,“ poznamenal podľa webu Martin Krajčovič.

Nákupná turistika za hranicami ruinuje obchody u nás

"Zväz obchodu (ZO) informoval, že na severe krajiny sa už nákupná turistika prejavila. „Tým, že v Poľsku sú nielen lacnejšie potraviny, štát znížil DPH dokonca na nulu, ale aj lacnejšie pohonné hmoty, a toto nám hlavne na Orave berie o 5 až 30 percent z obratu,“ uviedol podľa citovaného zdroja viceprezident ZO Pavel Konštiak.  A veď "nech"!

Zverejniť verejne dostupnú informáciu na Slovensku je vraj fašistické (video)
"Nechcem vás otravovať ešte aj cez víkend" začína vcelku s úsmevom svoj video príhovor, ktorý je súčasťou tohto článku, predseda strany Smer Robert Fico. Človek by sa aj pousmial, ale pri počúvaní ďalších konštatovaní by to bol už smiech skôr cez... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

_____________________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.