Primátorka mesta Sliač Balgová: Obavy občanov sa stupňujú
11 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) by mal prísť na Sliač s odpoveďami na všetky otázky, ktoré mu ohľadom dohody SR s USA nedávno adresovali samosprávy z okolia tamojšieho letiska. Po piatkovom rokovaní zástupcov dotknutých samospráv na Sliači to pre TASR uviedla tamojšia primátorka Ľubica Balgová.

Podľa nej obyvatelia miest a obcí, ktoré sa nachádzajú v blízkosti letiska Sliač, stále nepoznajú odpovede na všetky svoje otázky. „Odpovede, ktoré pred časom minister obrany zaslal primátorovi Banskej Bystrice nepostačujú,“ konštatovala. „Minister obrany nám ale prisľúbil, že do 14 dní sa stretneme a otázky, ktoré mu položíme, nám vysvetlí,“ uviedla.

Otázky sa týkajú napríklad zotrvania civilnej časti letiska, možného umiestnenia jadrových zbraní, majetkovo-právnych záležitostí alebo environmentálnych dopadov či kompenzácií. „Odpovede na naše otázky budeme požadovať nielen ústne, ale aj písomne,“ pripomenula primátorka Sliača.

„S odpoveďami na naše otázky, ktoré sme pred časom dostali od ministra obrany, nie sme spokojní,“ konštatoval primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. „Trváme preto na tom, aby minister Jaroslav Naď prišiel na letisko s prezentáciou a písomnými odpoveďami. Pokiaľ v odpovediach identifikujeme problémy, ktoré môžu zásadným spôsobom zmeniť život obyvateľov v našom regióne, budeme zvažovať aj možnosť konania referenda,“ doplnil.

Obyvatelia Sliača tlmočili svoje obavy z podpisu dohody s USA prezidentke
Obyvatelia Sliača majú obavy z dôsledkov, ktoré môže mať na ich život dohoda o obrannej spolupráci medzi SR a USA. List, v ktorom svoje obavy tlmočia hlave štátu, odovzdala primátorka mesta Sliač Ľubica Balgová na utorkovom (8. 2.) stretnutí s... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.