Do OP+ budú zahrnutí aj TIETO osoby
11 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/ tasr

Do režimu OP+ budú od 15. februára zahrnuté aj osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami. Zároveň sú schopné sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Za negatívny test sa podľa ÚVZ bude považovať RT-PCR a LAMP test nie starší ako 72 hodín a aj antigénový test nie starší ako 48 hodín.

Osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19, sa preukazuje na základe pozitívneho výsledku PCR testu. U detí do 12 rokov aj potvrdením od všeobecného lekára pre deti a dorast dieťaťa vydaného na základe pozitívneho antigénového testu. Potvrdenie o prekonaní možno podľa ÚVZ nahradiť digitálnym COVID preukazom Európskej únie, ak ho má osoba vydaný. "V opačnom prípade je potrebné tieto skutočnosti preukazovať dokladom, z ktorého je určiteľná identita preukazujúcej sa osoby," uvádza sa vo vyhláške.

Podmienky pre organizáciu hromadných podujatí zostávajú rovnaké ako doteraz, tvrdia hygienici.

Zapálime Santusovej auto- Slovenská republika ako právny štát prestala existovať (VIDEO)
Len pred niekoľkými minútami skončila tlačová beseda strany Smer SD. „Téma je tak vážna a horúca, že neznesie odklad.“ Začal tlačovku predseda strany Róbert Fico. „ Je to hrôzostrašný príbeh rozkladu právneho štátu a najstrašnejšie na tom je že o... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.