V. Remišová opäť vyčíňa. Bábkoherečka ide po generálnom prokurátorovi (VIDEO)
10 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Ministerka všetkého V. Remišová zo strany bez politického vplyvu (Za ľudí) opäť filozofuje o politike a odborných kompetenciách Generálnej prokuratúry. Buď si namýšľa, že je odborníčka na právo, alebo sa snaží získať chýbajúce politické body. Možno by však mala myslieť na to, že kritikou jednej z najdôveryhodnejších osobností, nezíska žiadne body. Ale na to by potrebovala základy občianskej gramotnosti. Čo nové si vymyslela? Pozrite si video.

V utorok požiadal generálny prokurátor Maroš Žilinka o vystúpenie v Národnej rade. Pred poslancami parlamentu chcel hovoriť o obrannej dohode medzi USA a Slovenskom. Hoci mu nebolo vyhovené, jeho prejav nakoniec prečítal podpredseda parlamentu a kto chcel, mohol si ho prečítať aj na oficiálnej stránke generálnej prokuratúry.

Chmelár: Toto už nie je studená občianska vojna, Slovensko je na barikádach!
Dve tváre Slovenska! Kým Petra Vlhová obdarovala Slovensko radosťou, 79 zradcov darovalo Slovensko cudzím záujmom. Toto skonštatoval vo svojom statuse na sociálnej sieti historik, publicista a politológ Eduard Chmelár. Nie tie hulákajúce skupinky... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

„Slovenská republika má skúsenosti s pobytom cudzích vojsk na našom území. Mám na mysli vojská Varšavskej zmluvy, ktoré mali dočasný pobyt na našom území na základe Zmluvy medzi vládou Československej socialistickej republiky a vládou Zväzu sovietskych socialistických republík o podmienkach dočasného pobytu sovietskych vojsk na území Československej socialistickej republiky, ktorá nadobudla platnosť 18. októbra 1968,“ upozorňoval vo svojom prejave Žilinka.

Zmluva je horšia ako tá zo 68. roka

„A to je paradox, nad ktorým sa treba vážne zamyslieť. Žiadna okupačná zmluva nemôže byť pre štát výhodnejšia, ako zmluva, ktorá má vo svojom názve a v preambule uvedené, že ide o obrannú zmluvu,“ tvrdí generálny prokurátor.

Jeho slová poriadne vytočili vicepremiérku, majsterku vied Veroniku Remišovú: „Vyhlásiť, že zmluva s vládou ZSSR o podmienkach sovietskych vojsk na území bývalého ČSSR bola výhodnejšia ako súčasná obranná zmluva je nepríčetné, mimo historickej reality, ale hlavne je to zneuctenie pamiatky obetí invázie v roku 1968. Zmluva so ZSSR bola podpísaná pred hlavňami tankov a invázia si v Československu vyžiadala viac ako 100 nevinných obetí.“ Podľa nej by mal Žilinka rezignovať na politiku, ak chce robiť politiku. O svojej rezignácii dlhodobo nič nepíše...

M. Borguľa: Neprijateľné, aby TOTO robili moji koaliční partneri
Rozprestretie vlajky akejkoľvek krajiny v pléne Národnej rady (NR) SR je neprijateľné, nepatrí to na jej pôdu. Vyhlásil to poslanec NR SR Martin Borguľa (Sme rodina). Kritizoval koaličných poslancov, ktorí v utorok (8. 2.) pred začiatkom diskusie... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Remišova sa realizuje na sociálnej sieti, viac nedokáže

Remišová tiež kritizuje, že Žilinka svoje stanovisko zverejnil na stránke generálnej prokuratúry. „Dať takýto nezmysel ako oficiálne stanovisko generálnej prokuratúry a na oficiálnej stránke tejto inštitúcie je hrubé pošliapanie dôstojnosti generálnej prokuratúry a zaťahovanie samotnej inštitúcie a jej zamestnancov do primitívneho politického boja,“ frflala vicepremiérka. Požaduje disciplinárne konanie pre Žilinku. Našťastie, jej návrhy prechádzajú bez povšimnutia a splývajú so vzduchom.

Primátorka Sliača: S USA to môže dopadnúť ako so sovietskymi vojskami!
Obranná dohoda s USA sa riešila neuveriteľne rýchlo! Hovorí to primátorka Sliača Ľubica Balgová. Je sklamaná, že vládni predstavitelia ani hlava štátu nepočúvajú hlas ľudu. Ako by dopadla referendum v Sliači? Na Slovákov kašlú Parlamentní... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.