Konvoj slobody: Problém nie je Covid-19, ale politické pokrytectvo a diskriminácia!
11 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

"Malá okrajová menšina" kanadských kamionistov z Konvoja slobody prerástla hranice! A rozdiely medzi prístupmi úradov k protestom kamiónov v Kanade a hnutím Black Lives Matter (BLM) odhaľujú politické pokrytectvo a diskrimináciu, skonštatoval vo svojom komentári pre portál RT americký spisovateľ a novinár Robert Bridge.

Mnohé rozdiely medzi protestom kanadských kamionistov a hnutím BLM 2020 (Na čiernych životoch záleží, pozn. red.) sú príznačné pre slabých a úprimných vodcov, ktorí neposudzujú opodstatnenosť občianskych akcií. Nie na základe otázok ako takých, ale skôr podľa diktátu prebúdzajúcej sa politiky.

Tisíce diaľkových kanadských kamionistov sú fašisti spolčení s Ruskom!

Podivná vec sa stala na ceste do Ottawy, kde sa tisíce diaľkových kamionistov zišli na protest proti povinným očkovacím opatreniam. Mainstreamové médiá, piskľaví arbitri správ a informácií, ktorými sú, nestrácali čas a demonštrantov vykreslili ako pestrú partiu fašistov odhodlaných čo najviac strpčovať život občanom, ktorí dodržiavajú zákony.

„V scéne, ktorá je v rozpore s reputáciou Kanaďanov pre milosť a dodržiavanie pravidiel, tisíce demonštrantov... sa cez víkend zišli do hlavného mesta a zámerne zablokovali dopravu v okolí Parliament Hill,“ uviedla agentúra AP, ktorá práve pripravovala svoje publikum na analógie s Hitlerom. 

„Niektorí sa vymočili a zaparkovali pri Národnom vojnovom pamätníku. Jeden tancoval na hrobe neznámeho vojaka. Mnohí z nich niesli znaky a vlajky s hákovými krížmi.“

Čaká naša vláda na zázrak? (Marián Repa)
Názor Mariána Repu (Pravda) Na drastické zvyšovanie cien potravín a energií reagujú jednotlivé vlády rôznym spôsobom: niekde znižujú DPH (Poľsko), inde zastropovali ceny vybraných potravín (Maďarsko) alebo domácnostiam vyplatia jednorazový... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Ďalšia vec, o ktorej viete, že tieto mediálne hacky budú naznačovať, že kanadskí kamionisti sa dohodli s Rusmi. Och, počkajte... oni to urobili tiež.

Zóny bez zákona nemusia byť vždy to isté

Medzitým sa Althia Rajová, publicistka z Národného denníka z Ottawy, sťažovala, že kamionisti zmenili hlavné mesto Kanady na „zónu bez zákona“. Myslíš ako autonómna zóna Capitol Hill v Seattli, ktorá bola vytvorená na vrchole protestov po smrti Georgea Floyda a musela sa zatvoriť kvôli vražednému ošiaľu, však? No nie, nie tak celkom.

„Neustále trúbenie, polnočné tanečné párty, ohňostroje v husto obývaných mestských oblastiach... a všade parkujú tiráky a autá,“ zúrila Rajová. „Okupanti priniesli kone, pece na pizzu, skákacie hrady, palivové drevo a nočníky. Na verejnom pozemku postavili drevenú konštrukciu a rozdávali teplú polievku a toaletné potreby," opísala.

Už sa môžu občanom aj vyšpiniť na hlavy
Naozaj, už si môžu dovoliť všetko. Polická strana, hnutie, sebranka či ký ďas pod názvom OĽaNO a s 13 percentnou podporou obyvateľstva republíky riadi koalíciu s menšinovou podporou obyvateľstva a robia si čo chcú. Slovensko je v tomto endemický... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

"Skákacie hrady a nočníky?" Úprimne povedané, znie to ako typické sobotňajšie popoludnie v zábavnom parku, bez ohlušujúcich zvukov klaksónov z 18-kolesových vozidiel. Mimochodom, napriek obrovským sumám peňazí, ktoré vyzbierala Black Lives Matter, si nepamätám, že by som kedy videl jediný skákací hrad alebo nočník pre všetkých tých nepokojných demonštrantov. Ale to som odbočil.

Trudeauva malá okrajová menšina

Premiér Justin Trudeau, ktorý spolu so svojou rodinou utiekol z domu v Ottawe práve v čase, keď sa hlavné mesto zmenilo na masívnu zastávku kamiónov, sa pokúsil démonizovať „Konvoj slobody“ ako „malú okrajovú menšinu“ kanadských občanov, ktorí majú „ neprijateľné názory “... 

Líder Liberálnej strany, ktorý prezrádza bolestivý nedostatok situačného povedomia, vypustil tieto slová napriek tomu, že hnutie sa rozšírilo po celej krajine bez náznaku akéhokoľvek protiprotestu, okrem množiacich sa policajných síl. 

Dvojaký meter

Treba pripomenúť, že Trudeau si v sychravom lete 2020 pískal úplne inú melódiu. Kým aktivisti BLM a Antifa pobehovali po celých Spojených štátoch, podpálili a poškodili 1 000 budov len v Minneapolise, kanadský vodca neutiekol. 

Rozdupali parlamentarizmus i ústavu
Parlamentarizmus alebo parlamentná demokracia či parlamentný systém je politická závislosť vlády na parlamente, teda, výkonnej moci na zákonodarnej moci. Výkonná moc sa zodpovedá parlamentu. Celému parlamentu, teda, aj opozícii. Hoci sa to... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Počas demonštrácie Black Lives Matter v hlavnom meste Ottawe zostal. A Justin Trudeau si kľakol na kolená a sklonil hlavu na Parliament Hill predtým, ako odsúdil rasistickú „diskrimináciu“, ku ktorej sa Kanada prihlásila.

"Počas posledných týždňov sme videli, ako veľký počet Kanaďanov náhle prebudil fakt, že diskriminácia, ktorá je realitou pre príliš veľa našich spoluobčanov, je niečo, čo treba skončiť," povedal Trudeau vtedy.

Dnes však Justin Trudeau osobne dohliada na akt diskriminácie veľkej časti kanadskej populácie so všetkými predvídateľnými následkami. Tým, že premiér odoprel jednotlivcom právo na autonómiu v ich súkromnom živote, rozpútal kampaň nenávisti a intolerancie, ktorá sa ako vírus rozšírila do celej kanadskej spoločnosti.

Protest kamionistov ako okupácia?

To bolo evidentné, keď približne 9 miliónov dolárov v daroch vyzbieraných pre „Slobodný konvoj“ zablokovala crowdfundingová platforma GoFundMe, ktorá po vyhlásení protestu kamionistov za „okupáciu“ uviedla, že prostriedky rozdelí charitatívnym organizáciám podľa vlastného výberu. 

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/08/nejde-o-vojnu-ale-o-nadvladu-video

Okrem ohromujúcej arogancie takéhoto kroku, ktorý bola platforma nakoniec nútená opustiť a rozhodla sa jednoducho vrátiť prostriedky, je otázka, prečo GoFundMe nezasahoval do miliónov dolárov vyzbieraných v mene Black Lives Matters. Koniec koncov, hovoríme o protestnom hnutí, ktoré sa neostýchalo zaútočiť na políciu a federálne budovy.

Kam teda išla väčšina prostriedkov BLM? Mnohé z darov (niektoré z nich, mimochodom, pochádzajú od kanadských občanov) údajne použili ako karty „vypadni z väzenia bez väzenia“ chuligánmi, ktorí spôsobujú zmätok v Spojených štátoch a na celom svete.

„Finančné prostriedky na kaucie, ktoré majú pomôcť zatknutým demonštrantom dostať sa z väzenia rýchlejšie, boli v popredí darovania,“ napísal New York Times. 

Kto je teda terorista?

Kto je však označovaný za teroristov? Áno, členovia Konvoja slobody, ktorí boli obvinení len z menších dopravných priestupkov a niekoľkých menších priestupkov, ako je používanie zábavnej pyrotechniky a nadmerný hluk. 

Vojna s Ruskom? To by sa nepodobalo ničomu, čo USA a NATO kedy zažili!
Ak by boli USA vtiahnuté do konvenčnej pozemnej vojny s Ruskom, ocitli by sa pred porážkou v bezprecedentnom rozsahu v americkej vojenskej histórii. Boli by to skrátka jatky, konštatuje vo svojom komentári pre portál RT bývalý spravodajský... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Phil Gurski, bývalý kanadský spravodajský dôstojník, pre miestne médiá povedal, že to, čo sa doteraz deje v kanadskej metropole, „nie je terorizmus“.

Od začiatku tohto hnutia v januári „ nikto nezomrel, nikomu sa nevyhrážalo smrťou, nebola poškodená žiadna veľká infraštruktúra,“ napísal Gurski. „Označovanie demonštrantov ako „teroristi“ je nepresné, neužitočné a vytvára zlý precedens pre budúce demonštrácie (napríklad, ak sú autodopravcovia „teroristi“, čo demonštranti First Nations alebo Black Lives Matter?).

Problém nie je Covid-19, ale politické pokrytectvo a diskriminácia

Liberáli sú opäť zapojení do šokujúceho prejavu pokrytectva, ktoré podčiarkuje ich oddanosť politickému pokraju demokracie. Keď boli protesty BLM na vrchole deštruktívnosti, Justin Trudeau a jeho Liberálna strana si nenechali ujsť lacnú príležitosť na to, aby dali signál a posunuli agendu tejto organizácie, ktorá sa údajne zaviazala pomáhať čiernym ľuďom (veľa ľudí organizáciu kritizovalo vrátane čiernych matiek, ktorým bolo sľúbené, že budú hradené pohrebné náklady ich zabitých detí, no, ako tvrdia, nikdy nevideli ani cent).

Teraz, keď sa veci zmenili a Kanada sa stala základom pre celonárodné protestné hnutie, Trudeaua a obhajcov ľudských práv z Liberálnej strany nenájdeme. Dokonca ani náznak pre tisíce životov, ktoré ich drakonická politika mala na svedomí.

Je zrejmé, že najnebezpečnejším vírusom, ktorý v súčasnosti postihuje kanadských ľudí, nie je Covid-19, ale skôr politické pokrytectvo a diskriminácia, na ktoré je jediným známym liekom demokracia a všetky sprievodné posilňovače.

Branislav Fábry: Prezidentka a ľudské práva - Dubaj verzus Peking
Jedným z hlavných problémov Slovenska v posledných rokoch je extrémny dvojaký meter, ktorý sa objavuje pri najrôznejších témach – od privilégií politikov počas pandémie až po ochranu detí, konštatuje vo svojom komentári autor, právnik a... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.