Nájde sa dnes dostatok Františkov Kriegelov?
08 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

História sa opakuje - hovoria mnohí, hlavne pamätníci. Tí z roku 1968. Tí, ktorí by varovali pred Mníchovskou zradou už väčšinou nežijú. 

Myslia poslanci NR SR na to, že ich dnešné hlasovanie o zmluve s USA sa zapíše do histórie? 

Pozývací list

Mená dnešných hlasujúcich budú desaťročia svietiť v mysliach ľudí - chystajú sa povolať do Slovenskej republiky cudzie vojská. Ale veď to už sme tu mali. Atmosféra nátlaku a donútenie predstaviteľov ČSSR k podpisu Moskovského protokolu - súhlasu s pobytom intervenčných vojsk. 

Predseda Národného frontu nepodľahol

František Kriegel svoj podpis pod Moskovský protokol nedal. Symbolom občianskeho protestu sa stal pražský študent Jan Palach. Ten sa v polovici januára 1969 na Václavskom námestí polial benzínom a podpálil. Tri dni na to zomrel. 

Plénum začalo rokovací deň, poobedie bude husté
Novelou zákona o územnom plánovaní v utorok plénum odštartovalo štvrtý rokovací deň 55. schôdze. Poslancom ho predstavil podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina). Popoludní ich čaká mimoriadna schôdza o dohode o obrannej... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Zopakuje sa história?

V polovici januára 2022 Dohodu s USA odobrila vláda. Jej ratifikáciu avizovala aj prezidentka a pred týždňom ju podpísali ministri obrany a zahraničia. Dnes o jej prijatí bude rozhodovať parlament. 

Komunisti z Jana Palacha spravili duševne labilného človeka. Dnes takých, ako on, nazývajú dezolátmi. Páni poslanci, vo vašich rukách je, či Slovensko bude mať nového Jana Palacha.

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

M. Borguľa (Sme rodina): Obranná zmluva mala byť pripravená úplne inak
Zajtra, 8. februára 2022 sa bude na parlamentnej schôdzi rozhodovať o schválení Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi Slovenskou republikou a Spojenými štátmi americkými. Poslanec NR SR za hnutie Sme rodina Martin Borguľa dlhodobo avizuje, že... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr