Kritika sa na prezidentku sype z každej strany. Prečo je to tak?
08 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Keď kritiku porovnáme s bývalým prezidentom Andrejom Kiskom, toho kritizovala len koalícia, "schytával to" hlavne od Smeru. Vysvetľuje sa to pomstychtivosťou jeho lídra za prehrané prezidentské voľby. 

Za čo je kritizovaná súčasná hlava štátu?

Neodišiel

Pluska pripomína, že spor A. Kisku s R. Ficom  vyvrcholil demisiou vlády Roberta Fica. Ešte vtedy však všetkých ubezpečil, že on neodchádza. Kým po A. Kiskovi je zhánka len v OČTK, Robert Fico je silnejší, ako nikdy predtým.

Prezidentke nič nedaruje 

Asi by bolo jednoduchšie vymenovať, čo R. Fico na Zuzane Čaputovej nekritizuje. Nepáčila sa mu jej správa o stave republiky, to, že nevyhlásila referenda o predčasných voľbách a tiež tvrdí, že „Do funkcie ju podobne ako Kisku dostal neznámy človek, ktorého si vybrali liberálne kruhy, bohato podporované zo zahraničia."

Opozícia v podobnom duchu

Kritika opozície na adresu prezidentky sa nesie v podobnom duchu, ako tá R. Fica. Pravdou je, že kým sa pani prezidentka nezaslúžila o to, že skládka odpadu sa presunula z Pezinka do Senca, veľa ľudí ju nepoznalo.

Perla z Labuánu si zaletela školiť Ukrajincov
Kým vírusy sa šíria nateraz dosť chaoticky, múdrosti Veroniky Remišovej lietajú po svete vládnym špeciálom. Tentoraz si to namierili na Ukrajinu. Veronika letí, aby "na Ukrajine zavládol mier". "Odlietam na Ukrajinu, kde budem s našimi partnermi... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Dovolí si aj koalícia

Teda - hlavne predseda najsilnejšej koaličnej strany, Igor Matovič:  „Pri každej možnej príležitosti podsúva ľuďom, že by mal mať Heger väčšiu autoritu. Zákerné, vopred vykalkulované zlomyseľné opakované bozky smrti. Od človeka, ktorý by mal miesto sústavných podrazov v ťažkej kríze premiérovi pomáhať,“ napísal nedávno Igor Matovič na sociálnej sieti o hlave štátu.

Prezidentkina kritika "nevonia" ani ministerke investícií Veronike Remišovej: „Pani prezidentka kritizovala vládu s tým, že ak koalícia nechce robiť reformy, má ísť od toho. Považujem to za veľmi nešťastnú iniciatívu, ktorá krajinu ešte viac destabilizuje.“

Politológovia sa rôznia

Kým napríklad E. Chmelár na adresu prezidentky veľakrát nešetrí kritikou, taký Radoslav Štefančík pripomína konanie A. Kisku: „Spomeňme si na vraždu Kuciaka. Kiska bol na lyžovačke týždeň, keď sa v jeho krajine stalo niečo také dôležité. Čaputová chce svoj názor prezentovať, na to ju ľudia volili. Keď niekto kritizuje prezidentku za to, že povedala niečo iné, ako si myslí vláda, tak to je absencia schopnosti toho človeka prijať opačný názor, čo v demokracii nie je prospešné,“ dodal politológ.

Bezradní a zúfalí ľudia kričia o pomoc
Na prelome storočí si tisíce bytových domov na Slovensku zriadilo vlastnú plynovú kotolňu. Bolo to cenovo výhodnejšie vďaka relatívne lacnému vykurovaniu plynom. Dnes však vysoké ceny a legislatíva práve tieto malé kotolne znevýhodňujú. Náklady... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.