GP zrušila vyšetrovateľom NAKA Jánovi Č. a Pavlovi Ď. obvinenie v dvoch skutkoch
08 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jánovi Č. a Pavlovi Ď. obvinenie v dvoch skutkoch. TASR to potvrdil obhajca Peter Kubina. Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a bývalý dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Peter Sch. naďalej čelia obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Prokurátorka GP SR rozhodla o sťažnostiach pätice obvinených proti uzneseniam vyšetrovateľa ÚIS a prokurátora Krajskej prokuratúry Bratislava v piatok (4. 2.). Anonymizované uznesenie zverejnia na webe GP SR po jeho doručení procesným stranám.

Štvoricu vyšetrovateľov NAKA a Petra Sch. zadržali vyšetrovatelia ÚIS vlani v septembri. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich aj v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov. Krajský súd v Bratislave vyšetrovateľov 1. októbra 2021 prepustil z väzby na slobodu a skonštatoval, že ich trestné stíhanie je neopodstatnené.

Balistické rakety financované „hacknutými“ kryptomenami
Severná Kórea používa ukradnuté kryptomeny na financovanie rozvoja nových rakiet a svojho jadrového programu. Hackerom sa podarilo vlani ukoristiť až 400 miliónov dolárov. Tvrdí to správa odborníkov OSN, informuje echo24.cz. Už 7 testov KĽDR sa... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.