Ako sa staral milovaný Meky o svoje zdravie?  
07 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Stále sa fanúšikovia nevedia spamätať zo smrti večného chalana Miroslava Žbirku. Bol to obrovský šok pre hudobnú scénu. Jeho manželka prezradila, že Meky mal dlhodobo zlú imunitu. Nikdy sa so žiadnou chorobou totiž poriadne neliečil a vždy sa rýchlo ponáhľal na koncertné pódiá. Do života speváka nahliadli Topky.sk.

Miro Žbirka zomrel 10. novembra 2021. Hoci bol pred svojou smrťou hospitalizovaný, nikto nepredpokladal, že zápal pľúc by sa mu mohol stať osudným. Spevák však dlhodobo zanedbával svoje zdravie, a tak jeho telo nemalo dosť síl bojovať.

Je stále s nami! Meky Žbirka komunikuje s fanúšikmi na sociálnych sieťach aj zo záhrobia
Je to len pár mesiacov, čo Miro Žbirka (†69) odišiel do hudobného neba. Niet preto divu, že sa mnohým zdá, akoby tu bol stále s nami... Napomáha tomu aj fakt, že jeho účet je na sociálnych sieťach stále aktívny! Dokonca komentuje príspevky kolegov,... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

„Meky mal dlhodobo zlú imunitu. Aj keď bol prechladnutý, nikdy to nevyležal poriadne, chcel sa fanúšikom rozdať, v podstate na každé turné išiel s antibiotikami, takže si vypestoval už aj rôzne alergie na antibiotiká,” prezradila vdova Katka. 

Ďalšiu úlohu mohla zohrať aj dedičnosť. „Opakovane mal zápaly pľúc, podobne ako jeho maminka, takže to mal asi aj v génoch,” myslí si žena, ktorá strávila po jeho boku 35 rokov a mala s ním dve deti. 

Správa sa, akoby stále žil

Ako ďalej prezradila, stále sa správa, akoby Meky žil. Ako sme už informovali, naďalej spravuje jeho účty na sociálnych sieťach a živo komunikuje s fanúšikmi. Okrem nej prispieva aj syn David a niekedy Žbirkovo vydavateľstvo. 

A Katka naďalej plní úlohy, ktoré jej manžel zanechal. „Musím povedať, že on mi nechal toľko úloh, že ja mám pocit každý deň, že tu stále je a že ma úkoluje. Mám toho toľko, že nemám čas na to myslieť, nie je tam vlastne žiadne prázdno. Zatiaľ nenastalo. Či nastane niekedy v budúcnosti, to nemôžem vedieť,” uviedla. 

Nedá sa zabudnúť, Andy! (FOTOGALÉRIA)
Herec Andy Hryc bojoval so zákernou leukémiou od apríla 2020. Dlhé týždne strávil v nemocnici a behom náročnej liečby sa zmenil na nepoznanie, píše blesk.cz Od jeho smrti 31. Januára už ubehol rok. Slovenského herca si všetci pamätajú ako vysokého... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Norbert Pančík

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.