Záchranári evakuujú 130 ľudí z lanovky
06 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

V Jeseníkoch v Čechách v areáli Desná majú záchranári v tejto chvíli perné chvíľky. Zo zaseknutej lanovky (na foto) musia dostať dolu 130 pasažierov. Informuje TA SR.

Ľudia uviazli na zaseknutej lanovke v českom lyžiarskom stredisku Přemyslov na severovýchode krajiny. Evakuáciu momentálne zabezpečujú horskí záchranári a hasiči, informuje spravodajský server iDNES.cz s tým, že nikto dosiaľ neutrpel zranenia.

Evakuácia potrvá dlhšie

 "Evidujeme oznámenie o zaseknutej lanovke v skiareáli Přemyslov. Nikto nie je zranený. Niektoré z osôb sa podarilo dostať dolu," uviedla hovorkyňa polície v Olomouckom kraji Petra Vaňharová. Dodala, že evakuácia ďalších osôb pokračuje.

Záchranári sa nezastavia

Podľa informácií hasičov zverejnených na Twitteri bolo na lanovke nachádzajúcej sa v obci Loučná nad Desnou v chránenej krajinnej oblasti Jeseníky 130 ľudí, pričom 40 z nich budú dolu dostávať hasiči-lezci.

Pomoc pri zásahu majú poskytnúť i hasiči z Moravskosliezskeho kraja. Dispečer horskej služby Jeseníky priblížil, že na mieste je v tejto chvíli tiež osem horských záchranárov.
Lanovka sa podľa riaditeľa areálu Jaroslava Podzimka zasekla z dôvodu technickej poruchy. "Ide o poruchu na brzdách, tým pádom je vyradený hlavný i vedľajší pohon. Čo išlo, sme spustili samospádom, ale zvyšok cestujúcich musia zlaňovať pomocou horolezeckej techniky," povedal pre iDNES.cz.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/06/lstive-obsadenie-europy

___________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.