Palác sa ohradil
06 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Prezidentská kancelária sa ohradila voči videu, ktoré šíri poslanec Ľ. Blaha. Informuje TA SR

Prezidentská kancelária sa ohradila voči videu, ktoré na sociálnych sieťach šíri poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD). Palác hovorí o manipulatívnom a účelovo zostrihanom videu. Poslanec sa v ňom snaží dať do rozporu súčasný postoj prezidentky SR Zuzany Čaputovej k dohode o obrannej spolupráci s USA (DCA) s jej výrokmi v predvolebnej diskusii. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Argument? Vykrúcačky?

"Prezidentka hovorila, že by nepodpísala zmluvu, ktorá by ohrozila suverenitu Slovenska, zakladala pobyt cudzích vojsk a budovanie základní bez súhlasu parlamentu. Text tejto zmluvy a aj interpretačná doložka, ktorú prezidentka k zmluve DCA doložila, však obavy zo straty našej suverenity vylučujú, pretože zmluva nijako nemení súčasný právny stav o týchto otázkach," deklarovala prezidentská kancelária. Slová Čaputovej preto podľa nej nie sú v rozpore s vyjadreniami počas kampane. "Ide len o ďalší cielený útok prostredníctvom klamstiev," dodal Matej.

Volebný podvod prezidentky
"V žiadnom prípade by som takúto zmluvu nepodpísala", tvrdí v predvolebnom videu prezidentka Zuzana Čaputová. Čo viac dodať? koho máme na čele štátu? Kto tú zmluvu pretláča? "Tak toto je bomba! Prichytená pri klamstve!" Píše na sociálnej sieti... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

_________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.