MUDr. Mesik: Cez 20 miliónov eur pre firmičku Merc
07 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Dobré správy sú nielen z Kanady - aj Mercku sa darí!" Upozorňuje na sociálnej sieti MUDr. Juraj Mesik.

V príspevku odkazuje na informácie o firme Merc, ktorá v 4. kvartáli 2021 zarobila na predaji molnupiravinu 952 miliónov dolárov a zisky budú pribúdať. "K ziskom Merc-u prispela aj vláda SR," zdôrazňuje Dr. Juraj Mesik.

Mesik informuje, že v 4. kvartáli 2021 zarobil na predaji molnupiraviru 952 milión dolárov a predpokladá sa, že tento rok na ňom zarobí 6 miliárd. "Na nový experimentálny liek s účinnosťou 32% pri liečbe covidu a vážnymi mutagénnymi a teratogénnymi rizikami to sú slušné zisky," myslí si.

Zakrýva megatrapas útokom?
Prezidentka Slovenskej republiky pred niekoľkými dňami vystúpila s prejavom a vyjadrila sa k situácii na Ukrajine. Prejav bol zaslaný médiám a zverejnený aj na stránke prezidentského paláca. "Z vlastností dokumentu „Vyhlásenie v súvislosti s... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová
 

K ziskom Mercku prispela vláda OĽANO - SAS - Sú rodina

Slováci podľa Mesika môžu byť hrdí, že aj k ziskom Mercku prispela vláda OĽANO - SAS - Sú rodina skromnou sumičkou cez 20 miliónov eur. "To je tak ročný rozpočet stredne veľkého slovenského mesta," zdôrazňuje.

"Oplatilo sa financovať s Pfizerom, Reuters a kontrahovanými médiami celého sveta kampaň proti liečbe covidu jednodolárovými a oveľa účinnejšími a bezpečnými generickými liečivami ako HCQ, zinok, vitamín D, melatonin či prepytujem ivermectin...," dodáva v závere príspevku na sociálnej sieti MUDr. Juraj Mesik.

Slovensko malo nakúpiť 34 560 balení lieku

Firma Merck požiadala o schválenie tabletky Európsku liekovú agentúru (EMA) koncom októbra 2021. EMA začala zrýchlený registračný proces. So žiadosťou o registráciu lieku sa farmaceutická firma v septembri v roku 2021 obrátila aj na americký Úrad pre kontrolu potravín a liekov (FDA). Veľká Británia ju povolila ako prvá krajina na svete.

V decembri 2021 MZ SR informovalo, že na základe zmluvy priamo s výrobcom nakúpi Slovensko 34 560 balení lieku Lagevrio s účinnou látkou molnupiravir na liečbu ochorenia Covid-19. 

Mám chuť kričať - "practe sa, vy...!"
Je mi z nich zle. Z politikov koalície, z novinárov mainstreamu, zo všetkých tých hyen, ktorým je úplne pri zadku to, ako žijú či skôr ako bojujú o život bežní ľudia. Nie, nie Obyčajní, tí si žijú ako prasce v žite. A ešte si na tie prasce sami... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.