Falošný príbeh o ruskom útoku
06 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

„Americké, britské a estónske médiá pripravujú falošný príbeh o ruskom útoku,“ informuje na svojich stránkach Slovensko - ruská spoločnosť.

Na východe Ukrajiny sú obavy z toho, že falošný príbeh poslúži Západu ako zámienka na agresiu. Ide o Donbas, Doneck, Luhansk. Kto a hlavne prečo takýto falošný príbeh šíri?

"Korešpondenti amerických, britských a estónskych médií na Donbase pripravujú zinscenované príbehy o „ruskej agresii“, informuje srspol.sk. Opiera sa o informácie, ktoré uviedla RIA Novosti.  

Ivan Filiponenko, oficiálny predstaviteľ Ľudových milícií na Ukrajine neuznávanej Luhanskej ľudovej republiky tvrdí, že ich spravodajská služba zaznamenala prítomnosť zástupcov médií z Estónska, USA a Veľkej Británie v tylových priestoroch 95. brigády ukrajinských ozbrojených síl.

Tí majú podľa Filipenka za úlohu „demonštrovať agresiu voči západnému spoločenstvu zo strany Ruska a východných ukrajinských ľudových republík“. Filipenko podľa srspol.sk uviedol, že veliteľ tejto formácie podľa Ľudových milícií Luhanskej ľudovej republiky dostal pokyny na zaistenie bezpečnosti a práce filmových štábov.

Rusi nemusia ani vystreliť
Armádne systémy Ruskej federácie dokážu podľa potreby v Čiernom mori (a nielen tam) spôsobiť taký navigačný chaos, že žiaden kapitán nebude ani len tušiť, kam naviguje svoju loď. Píše o tom český web casopisargument.cz Niečo podobné zvládnu Rusi... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Podobná situácia aj v Doneckej ľudovej republike 

"Aj Doneck hlási hrozbu „operácie pod falošnou vlajkou,“ informuje srspol.sk.

„Keďže neexistujú žiadne skutočné dôkazy o útokoch a už vôbec nie za účasti Ruska, sú nútení západní novinári konflikt na Donbase umelo vyrábať,“ uvádza Eduard Basurin, predstaviteľ Ľudových milícií Doneckej ľudovej republiky.

Kyjev nedodržiava dohody z Minska

Ukrajina pokračuje a presúva zbrane, ktoré dostali od USA a  Veľkej Británie k línii dotyku. T

"Hovorca Pentagónu John Kirby pritom už vopred „obvinil Rusko z prípravy upraveného videa“ a tvrdí, že Kremeľ ho zrejme použije ako zámienku na vpád na Ukrajinu.

Novinárom, ktorí sa pýtajú, ako dôkaz má platiť iba nasledovné: „veriť Vláde USA“ a pokiaľ sa im odpoveď nepozdáva, majú sa obrátiť na ruské zdroje.  

Putin a Si Ťin-pching vyhlásili novú éru medzinárodných vzťahov
Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching podpísali počas stretnutia v Pekingu spoločné vyhlásenie o prechode medzinárodných vzťahov do novej éry, informuje portál lenta.ru. Podľa gmx.net obe krajiny tiež vyzývajú NATO, aby... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Čo chce Kremeľ a čo robí Západ

Vzťahy medzi veľmocami, Ruskom a Amerikou sú vyhrotené. Kremeľ podľa srspol.sk všetky tvrdenia odmieta a pripomína, že Kyjev nedodržiava dohody z Minska. A poukazuje na to, že falošné príbehy o agresii majú byť dôvodom na vybudovanie zahraničnej „skupiny“ v blízkosti ruských hraníc.

Moskva požaduje od Bruselu a Washingtonu nasledovné: ukončenie vojenskej spolupráce bloku s postsovietskymi krajinami, odmietnutie zriaďovania základní na ich území, obmedzenie rozmiestnenia úderných zbraní pri ruských hraniciach, sťahovanie amerických jadrových zbraní z Európy a nerozširovanie NATO na Východ. Západ tieto požiadavky doteraz obchádza. 

Diviaky utekali pred električkou. Alebo na ňu?  
Menšia svorka diviakov sa prechádzala po električkovej trati v Bratislave. Video ôsmich diviakov zverejnil obyvateľ Bratislavy. Bratislava má už dlhodobo problém s premnoženými diviakmi. Diviaky sú v okolí Karlovej Vsi premnožené hlavne z dôvodu... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.