Dostanú to najcennejšie
06 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Ozdín: Studne s nečistou vodou nahradí v Bystričke prípojka s odberným miestom. Informuje TA SR

Vedenie obce Ozdín v okrese Poltár chce tento rok zrealizovať projekt prísunu pitnej vody pre asi 130 obyvateľov miestnej časti Bystrička. Tamojšie studne totiž pri rozboroch vody vykazujú kontamináciu zdraviu škodlivými látkami.

Bude pre všetkých

 „V Bystričke žije takmer polovica obyvateľov obce, pričom značnú časť z nich tvoria Rómovia,“ uviedol pre TASR starosta Pavel Salva. Obec preto požiadala Ministerstvo vnútra SR o nenávratný finančný príspevok pre tento projekt v rámci programu pomoci pre marginalizované rómske komunity. „Na projekt máme už vydané aj stavebné povolenie,“ pripomenul. Z hlavnej vetvy vodovodu, ktorá ide z neďalekej priehrady Málinec, by sa mala zriadiť prípojka s výdajným miestom.

Snažia sa

Ako starosta dodal, obecnej samospráve sa v uplynulých dvoch pandemických rokoch podarilo zrealizovať viacero dôležitých projektov. „Predovšetkým sa v réžii Banskobystrického samosprávneho kraja zrekonštruoval dôležitý a značne poškodený asi trojkilometrový úsek cesty medzi Turíčkami a Ozdínom. Z vlastných zdrojov sme obnovili aj niektoré obecné cesty,“ pripomenul Salva.

Vlani sa zase venovali obnove obecného úradu, na ktorého zateplenie a zmenu vykurovania získali z envirofondu 120.000 eur. Zrekonštruovali tiež interiér spoločenského domu, kde dostali príspevok z Úradu vlády SR vo výške približne 54.000 eur. Informovala TA SR.

Núdzový stav nemá šancu
Boris Kollár: "Sme rodina nepodporí predĺženie núdzového stavu". Informuje TA SR Sme rodina nebude hlasovať za predĺženie núdzového stavu. Predseda hnutia a parlamentu Boris Kollár to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12. Treba... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

_________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.