Amíci sa tak tešia, že už oznámili útok
06 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

„Pripravujeme titulky pre mnoho scenárov a titulok „Rusko napadá Ukrajinu“ bol neúmyselne zverejnený okolo 16:00 EST na webových stránkach Bloomberg. Hlboko ľutujeme túto chybu,“ oznámila agentúra podľa webstránky Slovensko - ruská spoločnosť. 

Bloomberg na svojom webe zverejnil titulok o ruskej „invázii“ na Ukrajinu, potom priznal chybu a titulok odstránil. Agentúra zdôraznila, že vyšetruje okolnosti tohto incidentu.

Vzťahy medzi Ruskom a Západom sú napäté a situácia okolo Ukrajiny sa zhoršila. Washington a Brusel obviňujú Moskvu z prípravy „invázie“ a vyhlasujú, že ruské jednotky sa sťahujú k hranici so susedným štátom. 

V tejto súvislosti Severoatlantická aliancia posilňuje svoju prítomnosť vo východnej Európe. 24. januára boli uverejnené informácie o presune dánskej fregaty do Baltu a štyroch dánskych stíhačiek do Litvy, španielskych lodí a holandských stíhačiek do Bulharska a tiež o možnom vyslaní francúzskych jednotiek do Rumunska.

V Moskve všetky podobné tvrdenia odmietajú a zdôrazňujú, že presúvajú jednotky na svojom území.

Falošný príbeh o ruskom útoku
„Americké, britské a estónske médiá pripravujú falošný príbeh o ruskom útoku,“ informuje na svojich stránkach Slovensko - ruská spoločnosť. Na východe Ukrajiny sú obavy z toho, že falošný príbeh poslúži Západu ako zámienka na agresiu. Ide o... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Zinscenované príbehy o „ruskej agresii“

"Korešpondenti amerických, britských a estónskych médií na Donbase pripravujú zinscenované príbehy o „ruskej agresii“, informuje srspol.sk a opiera sa o informácie, ktoré uviedla RIA Novosti.

Ruská strana pripomína, že Ukrajina nedodržiava Minské dohody, podľa ktorých má dôjsť k prímeriu a stiahnutiu ťažkých zbraní z kontaktnej línie.

"Kyjev medzitým sústreďuje na hranici so samozvanými republikami DLR a LLR polovicu svojich vojakov, ktorí pravidelne strieľajú na domobranu, a to aj s použitím zakázanej techniky - protitankového raketového systému Javelin a útočného dronu Bayraktar," informuje srspol.sk.

Kremeľ opakovane upozorňuje, že cieľom príbehov o „agresii“ je rozšírenie zahraničného zoskupenia pri ruských hraniciach.

"Okrem toho vysvetlili, že hlavným dôvodom eskalácie na Ukrajine sú akcie Spojených štátov a NATO, ktoré tam posielajú vojenské inštruktory, zbrane a techniku, zvyšujú počet cvičení, čím ponúkajú Kyjev vojenské dobrodružstvá," píše srspol.sk

Naďov flašinet
Drzosť a samoľúba arogancia ministra obrany Jaroslava Naďa dosahuje až po prvé prstence Jupitera. Posúďte sami z jeho statusu na sociálnej sieti. "Pre expertov na medzinárodné právo, obranu či diplomatov je to jasné: žiadne základne, jadrové... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.