Výmena britského premiéra je na spadnutie
05 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

„Je ťažké si predstaviť, že by Boris Johnson hovoril pravdu“. Séria výčitiek voči nemu sa nekončí. Teraz sa britskému premiérovi otočil chrbtom ďalší konzervatívny poslanec, píše gmx.net.

Ďalší konzervatívec mu ukázal chrbát

V afére "partygate" okolo osláv na Downing Street počas tvrdého lockdownu vyjadril ďalší konzervatívny poslanec nedôveru britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi.

„Aby sme obnovili dôveru, musíme zmeniť premiéra," - napísal politik Nick Gibb v príspevku pre denník Telegraph. „Je ťažké si predstaviť, že by Johnson hovoril pravdu. Hovoriť pravdu je dôležité - a nikde nie viac ako v Dolnej snemovni."

Trvá si na svojom

Johnson sa síce ospravedlnil za oslavy, ktoré sa konali v sídle vlády napriek prísnym koronovým obmedzeniam, stále však tvrdí, že on sám žiadne pravidlá neporušil. O tom že sa „previnil“, však niet pochýb.

Odkaz Borisa Johnsona Putinovi
Tvrdé sankcie hneď, ako na Ukrajinu vstúpi „prvý ruský vojak". Johnson „odporučil“ Rusku, aby nenapadlo Ukrajinu. Británia a jej spojenci by reagovali okamžite. Ukrajinský prezident Zelenskyj varuje pred „rozsiahlou vojnou v Európe", píše nemecký... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

U 18 konzervatívcov už prišiel o dôveru

Podľa mediálnych správ u najmenej 18 poslancov z jeho vlastnej strany už prišiel o dôveru. To zvyšuje pravdepodobnosť hlasovania o nej nedôvere. Polícia stále vedie vyšetrovanie.

Boli aj ďalšie večierky

Noviny Mirror priliali olej do ohňa. S odvolaním sa na nemenované zdroje informovali o fotografii, ktorú má polícia k dispozícii, a na ktorej Johnson drží plechovku piva a pripíja si s ostatnými na oslave svojich narodenín v roku 2020.

Líder konzervatívnej vlády opakovane zdôraznil, že na stretnutiach pobudol len krátko, a že boli pracovné.

Boris Johnson chce zabrániť krviprelievaniu v Európe. S kým chce rokovať?
Americký prezident Joe Biden chce čoskoro presunúť vojakov do východnej Európy. 8 500 amerických vojakov je vo „zvýšenej pohotovosti" kvôli napätiu s Ruskom. NATO už zvyšuje svoju vojenskú prítomnosť vo východnej Európe. USA chcú teraz do regiónu... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Hlasovanie o nedôvere

Ak by u najmenej 54 poslancov stratil podporu, hlasovalo by sa o vyslovení nedôvery. O ministrovi financií Rishi Sunakovi sa hovorí ako o možnom nástupcovi. Minister sa dištancoval od Johnsonovho útoku na opozičného lídra Keira Starmera, keď voči nemu použil konšpiračnú teóriu.

V reakcii na to údajne ostatní členovia kabinetu podľa novín Times obvinili Sunaka z egoistického taktizovania a niektorí sa vyslovili za jeho odstúpenie, uzatvára gmx.net.

(Medzititulky red. HD.)

Párty na Downing Street: Chytil sa toho Scotland Yard. Tentokrát to zábava asi nebude (VIDEO)
Londýnska polícia v súčasnosti vyšetruje tzv. aféru „party-gate", do ktorej boli zapletené britské vládne strany počas tvrdého lockdownu, informuje de.euronews.com. Naposledy sa objavili správy o narodeninovej oslave premiéra Borisa Johnsona v... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.