Medziročný rast cien, kde je najvyšší?
05 | 02 | 2022 I Eka Balašková

Od Skalice po Ubľu snáď všetci Slováci právom nadávajú na rekordné zvyšovanie cien všade, kde sa len pohneme. 

Ceny však stúpajú globálne a tak Eurostat pripravil veľké porovnanie cien v rámci Európy. Budete prekvapení, ale ešte sme pod priemerom.

Trio z čela a chvosta rebríčka

Podľa grafu, ktorý vypracoval Eurostat, medziročne najviac stúpli ceny v Litve (9,3 percenta), Estónsku (8,6 percenta) a v Maďarsku (7,5 percenta). Tu šlo o porovnanie všetkých cien, či hovoríme o chlebe, televízore, alebo aute. Najmenej ceny stúpli vo Francúzsku (3,4 percenta), Portugalsku (2,6 percenta) a na Malte (2,4 percenta). 

Podnikatelia nie sú dojná krava!
Na stranu podnikateľov a za ich podporu sa dnes na TB postavila aj strana Dobrá voľba. Tá navrhuje niekoľko riešení. Niekoľko morových rán Pre podnikateľov sú nimi podľa A. Hlinu okrem tejto vlády aj "opatrenia", v rámci ktorých od 1. decembra... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Naša vláda stále nič?

To, že sme pod priemerom však ešte neznamená, že naša vláda by mala byť v kľude. Skôr naopak - mali by sme robiť niečo, aby sa peniaze tu zarobené, na Slovensku aj "točili". Práve toto je pre ekonomiku dôležité.

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.