Komu tentokrát pôjde o krk vďaka Kolíkovej?
05 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba (Život - národná strana) pri mediálnom zákone hovorí o "čistení mediálneho priestoru a navrhuje, aby ho Ministerstvo kultúry prepracovalo.

Popri všetkom vyzdvihol, že v ňom nefiguruje zrušenie kvót na hranie slovenskej hudby.

Likvidácia alternatívnych médií

"Popri snahe ministerky Kolikovej zatvárať ľudí za názor, prišla vládna moc s novým zákonom, ktorý má zlikvidovať alternatívne média a slobodu slova.

Chcú zaviesť nezmyselné pokuty vo výške 100 000 eur, ktoré sú likvidačné pre každého, kto za sebou nemá nadnárodné firmy. Zavádzajú povinnosť zverejniť zoznam všetkých novinárov, ktorí zadarmo píšu pre médiá, ak počet článkov, ktoré takto poskytnú presiahne 1500 eur."

Mediálny zákon?

Nie, Tomáš Taraba ho nazval inak: "Tento zákon som nazval lobistickým zákon, ktorým vládna moc chce pre mainstreamové médiá pokúsiť sa odstaviť konkurenciu, zavrieť kritikom vlády ústa a obmedziť slobodu slova."

Medziročný rast cien, kde je najvyšší?
Od Skalice po Ubľu snáď všetci Slováci právom nadávajú na rekordné zvyšovanie cien všade, kde sa len pohneme. Ceny však stúpajú globálne a tak Eurostat pripravil veľké porovnanie cien v rámci Európy. Budete prekvapení, ale ešte sme pod... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.