Ružomberok: Pri stavbe diaľnice objavili jaskyňu
05 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Pri stavbe diaľnice D1 objavili jaskyňu. Môže to znamenať aj predĺženie jej výstavby. Obyvatelia Ružomberka sú za jej zachovanie. Informovala RTVS.

Na stavbe diaľnice D1 pri Ružomberku objavili jaskyňu. Má 31 metrov a väčšina z nej leží na miestach, kadiaľ povedie autostráda. Tamojší obyvatelia by chceli zachrániť jej časti mimo cesty. Diaľničiari zatiaľ nevedia, či sa tým nepredĺži už aj tak meškajúca stavba.

Most na ceste III. triedy sa v Spišskom Podhradí zrekonštruuje
Mostný objekt na ceste tretej triedy pred časťou Katúň v Spišskom Podhradí v Levočskom okrese začnú na jar opravovať. Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová pre TASR potvrdila, že Správa a údržba ciest PSK už podpísala... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

„Na naše veľké prekvapenie od začiatku – od vchodu sme videli nádhernú krasovú výzdobu, sintrové náteky, veľké brčká a podobne. A na konci prvej dutiny, ktorá naozaj zodpovedala našim predstavám, sa ukazovalo pokračovanie,“ opísal jaskyniar zo Správy slovenských jaskýň Pavel Herich.

,,Podarilo sa vstúpiť vlastne do ďalšej nasledujúcej sienky, v ktorej bola pomerne veľká pagoda – vysoká 70 centimetrov, nádhernej farby – oranžovo žltá s ďalšími kvapľami a bohatou, bohatou ďalšou výzdobou,“ ďalej priblížil.

Novoobjavená jaskyňa je len niekoľko metrov od mestskej časti Ružomberka – Hrboltová. Mnohí jej obyvatelia by chceli, aby sa aspoň sčasti zachovala.

Plavnica: Obchvat stavajú už dva roky, hotový by mal byť v roku 2023
Obchvat obce Plavnica v Staroľubovnianskom okrese stavajú už dva roky. Nová cesta, ktorá zníži dopravné zaťaženie územia, by mala byť hotová na budúci rok. Starosta obce Rastislav Grich pre TASR potvrdil, že odhadom sa zníži počet áut aj o 80... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.