J. Laššáková sa pýta: Je vakcína (ne)sloboda?
05 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Už viac, ako rok máme v médiách kampaň, ktorou nás rôzne osobnosti presviedčajú, že vakcína je, okrem iného, sloboda.

Všetci mali na mysli tú látku, ktorp EMA vedie ako "podmienečne povolenú".

Život nás všetkých sa vráti do normálu

"Vedenie štátu prezentovalo túto možnosť ako jedinú a ako unikátne východisko zo vzniknutej situácie. Ako niečo, čo nás vykúpi z obmedzení, ktoré sú dôsledkom vraj pandémie a nie opatrení, ktoré tu zavádzal a zavádza Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ). Mnohí tomuto klamu, teda pardon, vlastne reklame uverili a dali sa „zaočkovať“." Píše ústavná právnička Judita Laššáková. 

Zabudnite...

"Dnes sa dozvedáme, že ten „oslobodzujúci“ efekt, aký mnohí sľubovali, sa vlastne ani nekoná. Dnes a denne čítame o tom, že aj po posilňujúcej dávke sa viacerí ocitajú v karanténe. Dôvod je prostý. Vraj sú covid pozitívni. Zamýšľať sa nad efektívnosťou vakcíny sa dnes už ani neoplatí. Do hláv mnohých sa ale tlačia iné otázky. A to naliehavé!" Upozorňuje J. Laššáková vo svojom statuse.

"Očkovanie" nechráni

Neochránilo ani podpredsedníčku vlády, či "šéfa" hygienikov, pripomína J. Laššáková: "To, že takýto vývoj nie je ojedinelý, sa mnohí dozvedáme aj od svojich zaočkovaných známych a kamarátov. Zúfalstvo, ktoré sa prejavuje vo forme zlej a prízemnej komunikácii štátu a štátnych orgánov, je až hmatateľné. Vďaka týmto správam sa dozvedáme, že hlavné motto kampane bolo klamstvo, obyčajná lož."

Vlastizradná dohoda aj v hračkárstve?
Myslenie spoločnosti sa radikalizuje, o tom asi nepochybuje nikto. A tak sme schopní tolerovať ďaleko viac, ako trebárs pred dvadsiatimi rokmi. Hranica by však mala byť jasná - nevymývať politikou mozgy detí. "Obranná" dohoda v hračkárstve? To... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Zarážajúce nekonanie ÚVZ

To, že štát má voči občanom povinnosti, nie je fráza, to je obsah ústavných predpisov, vysvetľuje Laššáková: "V skratke to znamená, že občan má práva, ktoré musí štát zabezpečiť. Na zavádzanie takýchto predpisov do života je nutné, aby sa osoby vykonávajúce štátne funkcie udržali pri vynikajúcom zdraví. Znamená to povinnosť štátu urobiť kroky k tomu, aby sa táto „pandémia“ nešírila medzi členmi vlády, úradníkmi, aby vírus nenakazil odborníkov riadiacich štát."

Otázky právničky

"Aké opatrenia na izoláciu osôb dôležitých pre chod štátu zaviedla Slovenská republika? Aké kroky podnikli štátne orgány, aby sa osoby riadiace štát nevystavili nakazeniu aj napriek posilňujúcej dávke vakcíny, keď denne čítame o pozitívnych testoch politikov aj po tretej dávke vakcíny?! V materiálnom právnom štáte by totiž museli byť na základe týchto poznatkov osoby vo vedení štátu izolované, aby sa nenakazili a aby mohli vykonávať svoje funkcie." 

Rozumné riešenie

"Takže: nebolo by najrozumnejšie zavrieť všetkých do nejakej budovy, odkiaľ by nemohli nikam chodiť, aby mohli vykonávať svoje úlohy v prospech nás všetkých z bezpečia, ktoré zabezpečí iba karanténa a izolácia? Veď ako politici a úradníci majú slúžiť v náš prospech a pre dobro Slovenska sa obetovať, či nie?" Navrhuje Judita Laššáková: "Izolovať ich do nejakého bezpečného priestoru a pustiť ich von vtedy a iba vtedy, až keď pandémia skončí, aby sme neohrozili ich, pre chod štátu dôležité životy, aby sa mohli nerušene venovať svojej práci v náš prospech. Veď predsa nemôžeme zostať bez vedenia a riadenia štátu tak múdrych osôb a osobností! Veď uznajte..."

Umrel lebo mal iný názor?
Nedávno v jednom z rádií, ktoré denník Sme označil za dezinformačné, odznel rozhovor s lekárkou z Košíc. Jej otec, chirurg, v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach, v decembri podľahol covidu-19. Dcéra - lekárka Na portáli rádia... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Cítite ten sarkazmus?

To nie je omyl, pretože sama J. Laššáková dodáva "pées": "Kto nepostrehol sarkazmus na správnom mieste, prosím, nech si to prečíta ešte raz. Ďakujem."

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.