Draxler: Vzťah Slovákov k Rusku je iný, ako hlási propaganda kaviarne
06 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Aktivista a bývalý minister školstva Juraj Draxler sa na svojom facebookovom profile objasnil pravý vzťah Slovákov k Rusku. Teda nie ten, ktorý zosmiešňujúcim spôsobom šíria prozápadní propagandisti. Svoj text uviedol titulkom: „Dopletené, zmanipulované rusofilné Slovensko je len výplod kaviarne.“

„Prehrabávam sa rozsiahlym prieskumom verejnej mienky, ktorý som zadal ešte v roku 2017 (o niekoľko dní idem uverejniť veľkú správu o tom, čo vlastne vieme o myslení Slovákov, takže si pozerám veľa údajov z minulosti). Je tam aj celý rad otázok o postoji Slovákov k rôznym krajinám. Čo si myslia o Rusku? Nasledovné: len minimum Slovákov si myslí, že by nám Rusko malo byť vzorom v ďalšom budovaní nášho štátu,“ píše v úvode Draxler. .

B. Becík: Slovensko sa schválením dohody s USA stáva vojenským terčom
Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou a člen predsedníctva strany Hlas - SD vo svojom videu opätovne pozýva na protest proti podpisu dohody medzi USA a Slovenskom. Ide v nej o veľa, Slovensko môže byť zatiahnuté do vojnového konfliktu.... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Slováci si oveľa viac myslia, že sa máme pozerať na to, ako funguje Švajčiarsko, Švédsko i Rakúsko. Takisto neplatí, že by Slováci boli nejakými extra veľkými obdivovateľmi Putina. Vnímajú ho síce jemne pozitívnejšie ako niektorých iných štátnikov, ale naozaj len o trochu. Napríklad Macron je Slovákom sympatickejší. Podobné je to aj u iných ukazovateľov, len úplné minimum ľudí si vie predstaviť žiť v Rusku.

Naopak, Slováci súhlasia s tým, že Rusko je nám kultúrne blízke. Ľudia majú takisto relatívne pochopenie pre bezpečnostné záujmy Ruska, napríklad 30 % ľudí si myslí, že Rusko vzhľadom na situáciu nemalo veľmi na výber a Krym muselo obsadiť. Na druhej strane Slováci rozhodne odsudzujú bombardovanie Juhoslávie.

Slováci vnímajú, že Rusko je vnútorne problematická krajina, ale zároveň majú pre túto krajinu, jej kultúru a politiku pochopenie. Takýto obraz je úplne iný, ako obraz streštených nemysliacich fanatikov, ktorý sa snaží podsúvať centrálny komentariát. A to tak, že do obrazu vsúva extrémnejšie príklady a snaží sa podsúvať, že takíto sú všetci rusofili. Podľa Draxlera ide o klasickú propagandu.

Generál Viktorín: Strata suverenity? ÁNO!
Generál Jozef Viktorín z hnutia Republika sa vo svojom statuse odborne pozrel na prácu a postupy ministra Naďa a ministra Korčoka, ktorých aktivita prekonáva normálne kroky ministrov zodpovedných za príslušné rezorty. "KEĎ ZRÁDZAJÚ A HĽADAJÚ... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.