Do RTVS len s dobrým kádrovým profilom?
05 | 02 | 2022 I Eka Balašková

Vyhlásenie prezidentky k stave na Ukrajine má vo verejnosti silnú odozvu. Teda - ani nie tak samo vyhlásenie, ako jeho autorstvo z centrály PS. Strany, z ktorej vyšla aj ona sama.

Je na mieste úvaha, či, a nakoľko je prezidentka nestranná. 

Politológ Michelko v RTVS

Súhlasí s tým, že prezidentka si nemôže všetky prejavy a vyhlásenia písať sama, že má na to prezidentskú kanceláriu a patrí to k štandardu. "Ale býva dosť atypické, ak píše takýto prejav poslanec opozičnej strany, ktorej bola niekedy podpredsedníčkou." Hovorí Roman Michelko v RTVS s tým, že je to neštandardné.

Takže nie "čo hovorí", ale "kto hovorí"?

„S úžasom sledujem, kam dokázalo klesnúť verejnoprávne médium pod súčasným vedením," píše v Denníku N Kristián Čekovský - niekdajší redaktor práve RTVS: „Vyzývam Radu RTVS, aby sa týmto spravodajským materiálom zaoberala. To, čo sa deje v spravodajstve verejnoprávneho média, len dokazuje, že RTVS potrebuje zmenu a profesionálny manažment,“ dodal a pripomenul, že R. Michelko je niekdajší kandidát na poslanca parlamentu za stranu Vlasť Š. Harabina. 

Umrel lebo mal iný názor?
Nedávno v jednom z rádií, ktoré denník Sme označil za dezinformačné, odznel rozhovor s lekárkou z Košíc. Jej otec, chirurg, v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach, v decembri podľahol covidu-19. Dcéra - lekárka Na portáli rádia... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.