Dáta bez pátosu: Že by sa nám vlna omicronu lámala?
06 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Dáta bez pátosu sa pozreli na okresy v 7dňovej incidencii v PCR a AG pozitívnych testoch a robia priemery 3dni dozadu, konkrétny deň a 3dni dopredu.

Aký je teda vývoj?

"Veríme, že zajtra si pokles u dvoch najskôr postihnutých okresov (Dunajská Streda a Námestovo) potvrdíme klesajúcu tendenciu. Vývoj v Námestove potvrdzuje aj Tvrdošín, čo už je stotisíc obyvateľov. A pozitivita PCR testov aj tu pár dní klesá," píšu na svojej sociálnej sieti Dáta bez pátosu. "Stabilizácia vývoja v Dunajskej Strede potvrdzujú susedia - Komárno a Senec. To už sú dáta o štvrťmilióne ľudí." 

Výrazný pokles

Za 14 dní na Orave namerali 7 pozitívnych ľudí zo sto a v Dunajskej Strede 9 zo sto. Tieto hodnoty podľa Dát bez pátosu môžeme násobiť dvoma a za posledné dva týždne dostaneme cez 10 percent obyvateľstva s pozitívnym testom. To je silná podobnosť z krajín, kde omikron začína doznievať.

Soročinová: Od dnes hračky už len z Dráčika
O tom, že obchodný reťazec s hračkami zverejnil na svojom webe heslá a výzvy "Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní" a "Kto chce mier, bude mať mier. Kto chce vojnu, bude mať vojnu. Zbraňami mier... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pandemický rekord drží Trstená

Nemocnica v okrese Tvrdošín z 13 obsadených lôžok šla behom tých 14 dní na 43. Keďže je to malý okres, Dáta bez pátosu nevedia povedať, či to bude takto všade, no je to indikácia, že Orava má to najhoršie už za sebou. 

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.