Zrušili vyhlášku o povinnom režime OTP na pracoviskách
04 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR zrušil vyhlášku o povinnom režime OTP na pracoviskách.

Zmena platí od soboty 5. februára. Informoval o tom v piatok ÚVZ.

Zamestnávateľov však úrad vyzval, aby svojich zamestnancov aj naďalej testovali.

"S účinnosťou od 5. februára sa ruší povinný OTP režim na pracoviskách. Zamestnávatelia tak už nebudú povinní zamedziť vstup na pracovisko tým osobám, ktoré uvedený režim nespĺňajú," uviedol ÚVZ. "Zamestnávateľov i zamestnancov zároveň žiadame, aby na pracovisku naďalej dodržiavali stále platné protiepidemické opatrenia, napríklad dôsledné nosenie respirátora," dodal úrad.

Trio vlastizradcov - Jaro, Ivan a Zuzana! Čas pravdy sa však blíži, varuje Blaha
Už nám ostáva asi len humor... Trpký humor...Konštatuje to opozičný poslanec Ľuboš blaha vo svojom statuse na sociálnejsieti. Už zase nás idú okupovať - tentoraz Američania. A zase o tom počúvame vzletné rečičky o tom, ako pôjdeme s nejakou... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Testovanie vo firmách bolo zavedené koncom novembra 2021

Návrh na zrušenie vyhlášky, ktorá dočasne podmieňovala vstup zamestnanca na pracovisko zamestnávateľa preukázaním sa potvrdením o očkovaní, prekonaní ochorenia COVID-19, negatívnym výsledku testu či vykonaním testu na ochorenie COVID-19 u zamestnávateľa, schválila v stredu (2. 2) vláda. Firmám tak odpadla povinnosť nezaočkovaných zamestnancov a tých, ktorí neprekonali ochorenie COVID-19, testovať.

Testovanie vo firmách bolo zavedené koncom novembra 2021 a vláda ho v závere minulého roka o mesiac predĺžila. Ministerstvo hospodárstva firmám testy preplatí. Rezort už spustil možnosť o túto kompenzáciu požiadať.  

Baránek: Vláda systémovo vyčkáva, vy milí dôchodcovia a ľudia na hranici chudoby zatiaľ skapte 
Priatelia, sám som nedúfal, že najčernejšie prognózy, ktoré som ešte minulý rok zverejňoval, v duchu neveriac, že sa naplnia, budú pravdivé. Je to masívne zdražovanie, ktoré obyvateľstvo krajín najmä východnej a strednej Európy, už tak zdecimované... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.