V Prešovskom kraji sa zvyšuje počet lúpežných prepadnutí seniorov
04 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Dva prípady lúpežných prepadnutí, ktorých obeťami boli seniori, riešili v uplynulých dňoch policajti v Prešovskom kraji. Páchateľom oboch skutkov hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

K prvej z lúpeži došlo v stredu 2. februára o 19.30 h na Levočskej ulici v Prešove, poškodenou bola 75-ročná seniorka. "Prešovčanku na chodníku prepadol neznámy muž, z ruky jej vytrhol kabelu, vybral z nej peňaženku, z ktorej ukradol 340 eur. Muž kabelku odhodil a utekal z miesta preč," priblížila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že podozrivého zo spáchania tohto trestného činu, 23-ročného muža z obce Svinia, polícia zadržala hodinu a pol po incidente.

Občania sa o práci generálneho prokurátora vyjadrili jasne
Generálny prokurátor Maroš Žilinka je vyše roka vo funkcii. Bol zvolený ústavnou väčšinou poslancami NRSR. Čo hovoria občania na jeho prácu, ktorú neraz kritizujú niektorí politici koalície, zistil prieskum. Informáciu publikovali Topky.sk. ... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Výzva k ostražitosti

Obvineniu zo zločinu lúpeže čelí aj 30-ročný muž z obce Hertník v okrese Bardejov. Vo štvrtok (3. 2.) krátko po obede mal prísť k jednému z rodinných domov v obci a od jeho 73-ročného majiteľa vymáhať peniaze. "Medzi mužmi došlo k vzájomnému zápasu, pričom mladší muž zaútočil na staršieho, z vrecka nohavíc mu vzal peňaženku a ušiel preč. V nej boli osobné doklady aj 70 eur," uviedla hovorkyňa. Násilníka polícia vypátrala bezprostredne po čine a obmedzila ho na osobnej slobode.

Ligdayová v súvislosti s incidentmi vyzýva seniorov k ostražitosti. Radí im nechodievať vonku osamote a vyhýbať sa rizikovým miestam, akými sú neosvetlené ulice, parky či opustené miesta. "Ďalším z opatrení, ako môžeme predísť nepríjemným situáciám, je vyhnúť sa vychádzaniu vonku vo večerných a nočných hodinách,“ doplnila hovorkyňa.

Budeme sa triasť od zimy, alebo od strachu zo zvyšovania cien za energie? (VIDEO)
Energie zvyšujú ceny v eurozóne - spotrebitelia nariekajú, píše de.euronews.com. Rekordná úroveň Inflácia, ktorú podporujú prudko rastúce ceny ropy a plynu, dosiahla v Európe rekordnú úroveň už tretí mesiac po sebe. Spotrebitelia, ktorí varia a... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.