Úplatky od neexistujúcich prevádzkovateľov neexistujúcej výrobne...
04 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Na videu na sociálnej sieti sa vyjadril ku kauze údajných úplatkov vyjadril obhajca obvinených Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého, Matúš Gémeš. Súd opäť konštatoval procesnú chybu.

Obhajca prevzal obhajobu svojho kolegu Zoroslava Kollára, JUDr. a Tomáša Rajeckého minulý týždeň. Obžaloba bola podaná 18. januára tohto roku na Špecializovanom trestnom súde prokurátorom Dr. Kyselom. Dnes sudkyňa Špecializovaného trestného súdu odmietla obžalobu z dôvodu procesnej chyby. Dôvodom je, že vyšetrovanie nebolo skončené v súlade so zákonom.

Špecializovaný trestný súd zamietol obžalobu na Z. Kollára a Rajeckého
Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zamietla obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava K. a podnikateľa Tomáša R. Potvrdili to ich obhajcovia. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podá proti rozhodnutiu sťažnosť,... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Obžalobe nebolo umožnené preštudovať si vyšetrovací spis. Podľa neho sa tak konalo preto, aby Z. Kollára udržali vo väzbe, ktorá uplynie dňom 20. 2. Klient mohol byť už dávno prepustený na slobodu. Tým by sa však zmaril účel za každú cenu držať Kollára vo väzbe a pokračovať v kriminalizácii. Dr. Kysel je ten istý prokurátor, ktorý dozoroval inú vec Z. Kollára, v ktorej bol stíhaný spolu s exriaditeľom SIS Vladimírom Pčolinským. Obvinenie však generálny prokurátor Žilinka zrušil pre závažné porušenie zákona a pochybenie dozoru prokurátora.

Úplatok na ochranu nelegálnych výrobní

O čo ide v druhom obvinení? Kollár bol obvinený z účasti na prijímaní úplatku od bývalého riaditeľa úradu finančnej správy, kajúcnikom Dr. Ľudovítom Makóom. Podľa obžaloby mal Makó dostávať úplatky od osôb, ktoré mali meno Vasil a Jegor za ochranu pred odhalením ich nelegálnych výrobní cigariet. Tieto výrobne sa mali nachádzať v obci Lipová a v Bratislave. S požiadavkou na ich ochranu zo strany Makoá mali Vasil a Jegor osloviť Miroslava Janebu. Tento Makoá nepoznal, mal teda požiadať o kontakt s Makóom Tomáša Rajeckého. Ani ten Makoá nepoznal, preto s požiadavkou mali osloviť Dr. Kollára, ktorý ho s ním údajne zoznámil. Rajecký mal poriamo alebo cez Kollára Makóovi zaplatiť tristo tisíc eur úplatku. To je podstata v podanej obžalobe.

A aká je realita? Avšak Makó a Janeba neboli obvinení z prijímania úplatku. Obžaloba bola podaná len voči Kollárovi a Rajeckému. Napriek tomu, že sa vyšetrovateľka venovala prípadu 10 mesiacov, dospela k tomu, že totožnosť Vasiľa a Jegora nemožno zistiť. Nepomohli im ani informácie z Interpolu. Jediný, čo tvrdí, že tieto osoby existovali a dali úplatok je Janeba. Ten však o nič viac nevie uviesť.

Z brutality v Miloslave sa deti nepoučili! Objavil sa ďalší prípad
Z brutality v Miloslave sa deti nepoučili! Objavil sa ďalší prípad, ktorý upozorňuje na to, ako deti útočia na deti. Po internete začalo kolovať ďalšie kruté video a fotky. "Podľa útočníčky si obeť bitku "zaslúžila," informuje... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Nikto nevie nič viac

Dodnes nie je známa adresa, kde sa mala nelegálna výrobňa v Bratislave nachádzať. V Lipovej sa takisto po prehliadke objektu prítomnosť nelegálnej výroby nepotvrdila. Vypočutých bolo 13 pracovníkov finančnej správy. Makó uvádza, že obe neidentifikované osoby nepozná a nevyvíjal aktivity na ich ochranu. Nevie uviesť ani to, aké úplatky prijal. Rajecký uviedol, že nikdy nebol požiadaný o ochranu nelegálnej výrobne, že nikoho nesprostredkoval Makóovi a žiadne úplatky neprijal, a teda ich nemohol odovzdať.

Kollár sa prvýkrát o svojich údajných skutkoch dozvedel z uznesenia o obvinení. Hneď v úvode povedal, že Janegu nepozná, že si myslí, že Jegor a Vasil neexistujú, ako ani nelegálne výrobne cigariet.

Prokurátor mal trestné stíhanie zastaviť a prepustiť obvinených na slobodu. Kollár a Rajecký sú podľa obhajcu cenné trofeje, ktoré by chýbali na stene úspechov špeciálnej prokuratúry. .              

Čarodejnice upaľujte bezo mňa
"Čarodejnice upaľujte bezo mňa," píše poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok a odkazuje, že na inkvizičných procesoch ústavnoprávneho výboru parlamentu s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom sa za žiadnych okolností nemieni podieľať. V príspevku na... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.