Predseda Smeru - SD: Príďte na protest proti DCA. Tento raz celá opozícia
04 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Róbert Fico, predseda strany Smer - SD,  opäť pozýva na protest pred Národnú radu Slovenskej republiky. Bude sa konať 8. februára o 17.00 pri soche Alexandra Dubčeka. V tento deň má parlament prerokovávať obrannú dohodu medzi USA a Slovenskom. Protestom chcú vyjadriť nesúhlas s tým, aby parlament túto zmluvu prijal. Je to totiž posledná fáza jej ratifikácie, keďže prezidentka Čaputová sa už vyjadrila, že ju podporí svojím podpisom.

Fico nazval 3. február dňom zrady. Bol to deň, keď ministri Korčok a Naď s požehnaním prezidentky podpísali v USA obrannú dohodu. Fico nazval túto dohodu ako zmluvu o poddanstve. Znamená to minimálne 11-ročnú prítomnosť amerických vojakov na našom území. Bez nájmu bude armáda USA užívať naše letiská. Budú si môcť u nás robiť, čo len chcú a môžu si k nám doviesť zbrane a iný vojenský materiál. Nebudú platiť ani dane a budú môcť beztrestne páchať trestné činy. Čaputová podľa neho v maskáčoch nadšene skáče pred zrkadlom a tlieska.

Hádajte, čo si myslí hračkárstvo o invázii cudzích vojsk na Slovensko
Známe slovenské hračkárstvo Dráčik na svojej webovej stránke odvážne uverejnilo svoj postoj k invázii cudzích vojsk na územie Slovenska. Nájdete tam: „Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní.“... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Na túto zmluvu musí vysloviť súhlas Národná rada. Tú zvolali mimoriadne rýchlo na 8. februára o 13. hodine. Dôvod je jednoduchý. Vládna väčšina bude chcieť rokovať v noci, mysliac si, že opozičné názory uspí a utrmáca. Fico však hovorí, že sa mýli a so Smerom - SD bude stáť na čele obrovského boja v parlamente. Uvedomuje si, že nemajú počty na víťazstvo, ale v morálnej rovine zvíťazia.

Treba postupovať spoločne

Protest bude otvorením petičnej činnosti ku konaniu referenda, ktoré povedie k vypovedaniu  tejto dohody. Iná demokratická cesta nie je. Pripomenul, že proti dohode sa postavili aj iné opozičné subjekty formou zvolania protestu. Poďakoval sa im za tieto aktivity. Vyzval na pokračovanie a vyjadril sa, že tento raz treba postupovať spoločne.

Smer bude symbolicky klásť vence k buste Alexandra Dubčeka o 17. hodine. To však nemôže byť podľa Fica len o smerákoch. Pozýva na tento protest každého bez ohľadu na to, koho politicky preferujú. „Treba, aby prišli všetci a vyjadrili vzdor proti tejto zrade. So slovenskými vlajkami,“ vyzýva Fico.

Fotka týchto dvoch bude v učebniciach! Na hanbu a na výstrahu... myslí si Uhrík
Tu ich máte - zradcov! Takto pomenoval europoslanec Milan Uhrík vo svojom statuse na sociálnej sieti ministra zahraničia Ivana Korčoka a ministra obrany Jara Naďa. Tí, aj naprieh nesúhlasu nadpolovičnej väčšiny Slovákov, podpísali vo Washingtone... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.