Podpis Valáška pod prejavom prezidentky? Podľa politológa to pre Čaputovú znamená TOTO
04 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Čaputovej písal prejav progresívec! Informácia o tom, že autorom dokumentu k nedávnemu prejavu prezidentky k situácii na Ukrajine je poslanec za Progresívne Slovensko Tomáš Valášek, včera otriasla médiami. A čo na to politológ?

"Podľa Prezidentského paláca však prejav nepísal on, ale poradkyňa prezidentky pre zahraničnú politiku Jana Kobzová, ktorá je manželkou Valáška. Poslanec parlamentu konzultáciu o prejave prvej dámy nepopiera," informuje RTVS.

Progresívec konzultácie netají

Valášek priznáva, že ten prejav čítal. "Konzultovala ho so mnou aj moja manželka, aj pani prezidentka, inak sa netajím tým, že niekoľkokrát so mnou konzultovala v obranných veciach,“ uviedol.

Podpredseda Smeru - SD: Z prezidentky sa smeje už celé Slovensko
Podpredseda strany Smer - SD Ľuboš Blaha a poslanec NRSR sa na svojom profile na Facebooku vyjadril k prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorá stratila svoju nadstraníckosť a ľudia spoznávajú čoraz viac jej pochybenia, ktoré nesvedčia o náklonnosti k... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Podľa hovorcu banálna historka

Ale podľa prezidentskej kancelárie sa Valášek na prejave prezidentky nijako nepodieľal. „Toto je banálna historka o dvoch zahraničných expertoch v spoločnej domácnosti. Použili na to jeden počítač,“ reagoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Ako veľkú hanbu to však vidí minister financií Igor Matovič. Na svojej facebookovej stránke to okomentoval slovami: „“Nadstranícka prezidentka“ – strašná hanba“.

Je to dosť atypické - povedal mierne politológ

„Býva bežné, že prezidentské prejavy píšu z kancelárie prezidenta, čiže je jasné, že si všetko nepíše sama a vtedy je to v poriadku. Patrí to k štandardu. Ale býva dosť atypické, ak poslanec parlamentu, navyše opozičnej strany, v ktorej bola niekedy podpredsedníčkou, píše takýto prejav. Je to nepriznané a minimálne to spochybňuje jej nadstraníckosť,“ myslí si politológ Roman Michelko.

Dosť bolo sľubov! Oznamujú lekári
Zdravotníctvo je na Slovensku dlhodobo na chvoste záujmov politikov. Od augusta žiadajú lekári prostredníctvom Lekárskeho odborového združenia (LOZ), ktorého prezidentom je lekár Peter Visolajský stretnutie s premiérom Eduardom Hegerom. Zdá sa, že... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Minister Mikulec predstavil triážne stany: Trápny ste ako schody vo výťahu, odkazujú mu ľudia
Triážne stany už rastú pred nemocnicami! Včera sa minister vnútra Roman Mikulec pochválil na sociálnej sieti a dodal aj zopár fotografií. Čo si však prečíta v komentároch od ľudí, to ho asi nepoteší! Triediace pracoviská pre pacientov "V priebehu... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková