Občania sa o práci generálneho prokurátora vyjadrili jasne
04 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Generálny prokurátor Maroš Žilinka je vyše roka vo funkcii. Bol zvolený ústavnou väčšinou poslancami NRSR. Čo hovoria občania na jeho prácu, ktorú neraz kritizujú niektorí politici koalície, zistil prieskum. Informáciu publikovali Topky.sk.  

Prieskum je od agentúry AKO pre televíziu JOJ.S prácou M. Žilinku je podľa výsledkov spokojná polovica Slovákov. Nespokojní boli približne traja z desiatich opýtaných. Spokojnosť s jeho výkonom vyjadrilo 17,2 %. S výsledkom jeho práce sú pritom spokojnejší častejšie muži, ľudia nad 50 rokov s najnižším vzdelaním a obyvatelia Banskobystrického kraja, ktorí inklinujú k voličom opozície, teda strán ako Republika, Smer - SD či Hlas-SD.

Šeligova otázka storočia
Ústavná právnička J. Laššáková si podala Juraja Šeligu (Za ľudí). Ten sa opäť dokázal zhovadiť jednoduchou otázkou. Generálny prokurátor mal na Ústavnoprávnom výbore Národnej rady vysvetľovať svoju cestu do Ruska. Otázka- odpoveď "Zo zasadnutia... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Skôr spokojná je takmer tretina (32,8 %). Skôr nespokojný je takmer každý piaty respondent (19,1 %). Úplne nespokojný je každý desiaty respondent (11,4 %). V tomto prípade ide skôr o mužov vo veku 34 - 49 rokov, občanov z Trnavského a Nitrianskeho kraja, a občanov inej národnosti. Táto voľba prischla skôr voličom strán OĽaNO, PS, SaS a Za ľudí.

"Názor na Žilinkov mandát nevyslovilo až 18,5 % respondentov a jedno percento opýtaných nechcelo vôbec odpovedať," informujú Topky.

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.