Mám chuť kričať - "practe sa, vy...!"
04 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Je mi z nich zle. Z politikov koalície, z novinárov mainstreamu, zo všetkých tých hyen, ktorým je úplne pri zadku to, ako žijú či skôr ako bojujú o život bežní ľudia. Nie, nie Obyčajní, tí si žijú ako prasce v žite. A ešte si na tie prasce sami sebe prideľujú dotácie.

Mám chuť im napľuť do ich vypasených vyžratých ksichtov, vydovolenkovaných v zime v Ománe a inde a v lete v Alpách a inde. Mám sto chutí nakopať všetkých do niekam, aby už zmizli a prestali parazitovať na tých, ktorí tu "vďaka nim" živoria. Mám naozaj a doslova chuť kričať - "Practe sa, vy prasce!"

Nie, aby nevznikol omyl. Ja si žijem slušne. Mám na to, čo potrebujem tak isto, ako mám aj pre tých, ktorí ma potrebujú. Po 45 odrobených rokoch, po nekonečných vyhadzovoch z práce iba za to, že som nebol dostatočne "náš", alebo za to, že sviniam som do očí vždy hovoril, za čo ich mám. Nie som už na žiadnej z nich závislý. A nemusím byť žiadnej z nich za nič vďačný. Možno by som však aj bol, ak by sa raz navždy vypratali z môjho životného priestoru.

Neznášam ich úlisné ksichty

Líškajú sa, vtierajú sa nonstop do pozornosti, ale sú falošní ako nikto iný. Myslia iba na seba, na svoje bachory, vily, dovolenky, kontá, frajerky, frajerov, na svoj imidž. Na svoje - podľa nich dobré meno, ktoré už v očiach bežných občanov nemôže byť horšie a natískajú sa už len nadávy. Kašlem na ich samochválu o tom, kde od koho prevzali vyznamenanie, nech si ho niekam strčia. Kašlem na ich vysmiate fotky na sociálnych sieťach, ako si užívajú. Kašlem na ich kecy o miliónových eurodotáciách, ktoré si aj tak rozdelia medzi sebou. Kašlem na ich kariérizmus a ich vzájomné boje medzi sebou o nejaký najbližší pozlátený, ak už nie priam zlatý trón. Kašlem na ich moc, ktorá je mocou, opretou iba o vykorisťovanie a nevedomosť či dokonca ignoráciu zákonov či dokonca Ústavy SR. Obracia sa mi žalúdok z ich nimi platených lokajov v médiách, ktorí vedia tak akurát z kaviarní čo-to o žúrkach, ale o reálnom živote jedno veľké... Kašlem na mainstream, z ktorého tečú ...izmy ako vodopád Skok. Ideológia neukojených kariéristov, bažiacich po významnom uznaní a postavení. Kašlem na ich nenávisť voči všetkému a každému, kto je iný. Nech sa v nej utopia!

Zlepšíme, zvýšime, dáme, pridáme...

Iba vypúšťajú zo svojich straníckych húb kydy, naozaj kydy. Ako keď sa vyváža mrva z maštale. Denne. Bez hanby. Sľubujú. Dnes sľubujú niečo nové, lebo zabudli, čo sľubovali včera a netušia čo sľubovali predvčerom. Klamú, drzo, bez hanby, s ironickým úškrnom v ksichtoch. Hnus sa na to na obrazovke televízie pozerať. Neúprimnosť krížená so sprostosťou. Výkvety národa. Aj v starej ruskej rozprávke bola najhlúpejšia postava vykreslená múdrejšie ako dnes to, čo si hovorí u nás politik či politička a ukazuje sa to ešte hrdo národu. Prestaňte už do frasa sľubovať, máte pol roka funkčného obdobia za sebou. Dva roky príživníctva na vami týraných občanoch, ktorí si vás za to týranie ešte platia! Prestaňte, zalezte niekam a hanbite sa, ak ešte viete, čo to slovo znamená.

Chcete príklady? Dobre, rád...

Čo si tak predstavujete, čo si asi myslí o vašich koaličných radách s plateným občerstvením človek, živoriaci zo životného minima? Vás tam dovezú bavoráky, on ide pešo na vyšetrenie do nemocnice, lebo nemá ani na autobus, ak chce, aby mu exekútor nezobral chatrč, v ktorej žije. Zaplaťte si elektriku, plyn, vodné a stočné a zostane vám na deň možno na rožok a päť deka tresky. Ak vám to vôbec zostane. A pri tom zdražovaní bude ten rožok čoskoro iba obdeň. Vy sa tam bavíte o vašich zlodejinách, kým on sa háda na očnom s lekárkou, že nemá 35 eur na vyšetrenie, ktoré ona od neho žiada. Vy si tamv zdraví (dodávanom papalášskou nemocnicou) žeriete chlebíčky a pijete občerstvenie, kým on na jedno oko nevidí a na druhé postupne slepne. A potom sa ukážete na obrazovke s vašimi straníckymi exkrementmi, ktoré neustále vypúšťate z úst! Dokola a dokola, To sa ešte fakt ani trochu nehanbíte? nie je vám z vás samých odporno?

Alebo...

Má 91 rokov, nevládze chodiť, nedokáže sa o seba postarať, ale hlava jej ešte funguje. Smeje sa, plače, sníva, spomína. Myslíte si, že má na penzión? myslíte si, že z dôchodku môže mať asistentku? Myslíte si, že si môže dovoliť polohovaciu postel, drahé hygienické potreby? Myslíte si, že má mesačne za lieky z čoho zaplatiť 150 eur? To si fakt myslíte? Potom ste ešte horší, ako sa vám snažím naznačiť. Potom ste úplne bezcitné beštie! Žiaden živočíšny druh nedopustí také zaobchádzanie s nevládnymi a odkázanými ako slovenský politik! Berte si príklad z vlkov, napríklad! Aby taký človek prežil, musí májsť niekoho, kto mu v tom pomôže. Za svoje, lebo od vás za to nedostane nič. Iba sľuby a sľuby a sľuby, Hnus, ako sa prioritne staráte iba o samochválu, o to, aby ste čo najčastejšie ukázali, akí ste dokonalí. Fuj. Že vás hanba o zem neplieska. Ale vy neviete, čo je to hanba.

Len asi "vnímajte" a nerozumejte

Pokojne nás presviedčajte o tom, ako sme my, občania, vašou prioritou. Už viac sa zosmiešniť nemôžete. Pokojne si nás ubezpečujte o vašej "vnímavosti". O živote v tejto krajine neviete nič a sami máte tú drzosť sa tým ešte verejne chváliť. Vyškieraje sa, zdražujte, zdvíhajte dane a kradnite si. To je váš ideál, to je vaša politika, to je vaša ľudskosť. Moc a prachy. Mimochodom, koľkí z vás sa predstŕkajú pri televíznych prenosoch v prvých radoch v kostoloch? To sa fakt už nehanbíte už ani Boha?

Mám strašnú a neutíchajúcu chuť kričať - "practe sa, vy prasce!". A ak už nič pre nás nemienite urobiť, pre tých ľudí, ktorých náš takzvaný hlavný prúd nevníma, lebo je to ptre neho "póvl", tak zalezte, neukazujte sa, nedráždite a nenasierajte! Zoberte si svoju moc, svoje eurofondy,  svoje funkcie, svoju hlúposť a bezcitnosť a practe sa s nimi do nejakej vašej oceánskej či austrálskej schránky!

E. Chmelár: Už aj túžba po mieri prekáža kaviarenským médiám?
Historik a politológ Eduard Chmelár na svojom profile na sociálnej sieti vyjadril k odvážnej iniciatíve hračkárstva Dráčik, ktoré uverejnilo na svojom webe výzvu za mier. V čase, keď sa vojna s Ruskom čoraz častejšie skloňuje. Chmelár nechápe, kam... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

__________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.