Chýba olympijský duch: Cítime sa ako vo väzení! (VIDEO)
04 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ten pravý olympijský duch sa úplne vytratil. Nosíte slnečné okuliare na čiapke? Zakázané! Nič neunikne až príliš pozornému oku horlivého bezpečnostného personálu v Pekingu, píše de.euronews.com.

„Bieli muži“

Personál v ochranných oblekoch si už v športových kruhoch vyslúžil svoju prezývku - „bieli ľudia". Majú zaručiť čo najhladší priebeh zimných hier bez infekcií a incidentov. Tento koncept však nie je úplne úspešný...

Skončil v izolácii v hoteli

V samotnom tíme Nemecka boli ešte pred oficiálnym otvorením potvrdené štyri prípady nákazy koronavírusom. Najznámejším prípadom je nemecký vlajkonosič z Pjongčangu (2018) a trojnásobný olympijský víťaz v severskej kombinácii Eric Frenzel. Skončil v izolovanom hoteli.

Chýba olympijský duch: Cítime sa ako vo väzení!

Nielen olympionici sú pod nepretržitým dohľadom. Reportérka Viki Ivanovičová pracuje pre chorvátsku štátnu televíziu HRT: „Cítime sa tu ako vo väzení. Nemôžeme opustiť hotel, polícia stojí pri dverách, je tam veľký plot. Necítim olympijského ducha. Možno to bude iné, keď sa všetko začne, ale neviem. Je to naozaj, naozaj zvláštne."

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

To by bol nelichotivý titulok: Všetci sa tu nakazili

Reportérka Tracey Holmesová pracuje v pekinskom tlačovom centre austrálskej televíznej stanice ABC: „Toto sú olympijské hry ako žiadne iné. Sú to moje 14. olympijské hry a sú najprísnejšie z hľadiska pravidiel. Chápem prečo, pretože by to zrejme nebol dobrý príbeh alebo titulok pre celý svet, keby sa tu všetci nakazili koronavírusom.“

Hotelová „izolačka“

Reportér ARD Claus Lufen, ktorý mal pozitívny test na COVID-19, už viac ako týždeň žije na 16 metroch štvorcových v pekinskom izolovanom hoteli. Nuž, čo dodať? – informuje de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.