Chcú sa vaše deti uliať z vyučovania? Stačí cola, citrón či kečup a majú pozitívny test na covid
04 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Mysleli by ste si, že po dlhom čase on-line vyučovania, sa deti rady vrátia do školských lavíc za kamarátmi. Opak je však pravdou! Na sociálnych sieťach sa šíri video s návodom pre študentov, ako sfalšovať samotest a uliať sa tak zo školy, informuje portál webnoviny.sk.

Kreativita mladých ľudí a chuť ako sa vyhnúť vyučovaniu nepozná hraníc. Príprava pozitívneho testu je pritom veľmi jednoduchá, stačí ho pokvapkať Coca Colou, citrónom alebo kečupom. Práve kyslosť obsiahnutá v týchto surovinách, dokáže z negatívneho žiaka v priebehu pár sekúnd urobiť infekčnú osobu.

Falošné výsledky spôsobuje kyslosť

Tento trik pochádza z Veľkej Británie. „Tínedžeri sú hrozní. A to čo sa deje na sociálnych sieťach sa trochu podobá nebezpečnej hre,“ okomentovala situáciu s falošne pozitívnymi testami Gilles Bonnefondová z Národného ústavu komunitných farmaceutov.

Dodala, že lekári o tejto metóde vedia už nejaký čas. „Kyslosť môže spôsobiť falošne pozitívne výsledky,“ zdôraznila Bonnefondová. Potraviny alebo nápoje ako je Cola, pomarančový džús, kiwi, citróny či dokonca aj kečupy svojou kyslosťou ničia niektoré zložky a tým znehodnocujú test.

Občania sa o práci generálneho prokurátora vyjadrili jasne
Generálny prokurátor Maroš Žilinka je vyše roka vo funkcii. Bol zvolený ústavnou väčšinou poslancami NRSR. Čo hovoria občania na jeho prácu, ktorú neraz kritizujú niektorí politici koalície, zistil prieskum. Informáciu publikovali Topky.sk. ... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Chodenie za školu nie je potrebné, stačí pozitívny test

Ako priznal stredoškolák z Pays de la Loire, so spolužiakmi chcel tento experiment vyskúšať. Napokon sa však tejto zábavy vzdali, pretože nemali k dispozícii dostatok samotestov.

Tiež uviedol, že vo falšovaní domácich testov nevidí veľký význam, keďže výsledok každého pozitívneho študenta musí byť overený ešte PCR testom.

Prváčka Alice z bretónskej strednej školy rovnako priznala, že o tejto technike už počula. „V škole sa niektorí žiaci z druhých či tretích ročníkov chválili, že im tento experiment vyšiel a mohli tak vynechávať spoločné domáce úlohy,“ uzavrela Alice.

Podpis Valáška pod prejavom prezidentky? Podľa politológa to pre Čaputovú znamená TOTO
Čaputovej písal prejav progresívec! Informácia o tom, že autorom dokumentu k nedávnemu prejavu prezidentky k situácii na Ukrajine je poslanec za Progresívne Slovensko Tomáš Valášek, včera otriasla médiami. A čo na to politológ? "Podľa... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.