B. Kollár dostal exkluzívnu ponuku, ak Sme rodina nezahlasuje za DCA
04 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha na svojom facebookovom profile reagoval na video R. Fica, v ktorom vyzýval na účasť na proteste 8. 2. o 17.00. V ten deň totiž má NRSR rokovať o prijatí kontroverznej obrannej dohody medzi USA a Slovenskom. V rámci svojho postoja smeroval B. Kollárovi, predsedovi Sme rodina, výzvu, aby nehlasovali za túto dohodu. Ponúkol mu za to nečakanú odmenu...

V utorok 8. februára o 13.00 začína v parlamente rokovanie o Obrannej dohode s USA. Robert Fico dnes vyzval ľudí z celého Slovenska, aby prišli pred parlament a zastavili „vlastizradcov“.

E. Chmelár: Už aj túžba po mieri prekáža kaviarenským médiám?
Historik a politológ Eduard Chmelár na svojom profile na sociálnej sieti vyjadril k odvážnej iniciatíve hračkárstva Dráčik, ktoré uverejnilo na svojom webe výzvu za mier. V čase, keď sa vojna s Ruskom čoraz častejšie skloňuje. Chmelár nechápe, kam... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Aj Blaha vyzýva na učasť celého politického spektra. Podľa neho nastal čas spojiť sa. V utorok o 17.00 bude stretnutie pred parlamentom pri soche Alexandra Dubčeka. Chcú spoločne vyzvať poslancov vládnej koalície, nech hlasujú „proti judášskej dohode s USA“.

USA považujú rozmiestňovanie jadrových zbraní za legitímne

„Spojené štáty americké dnes vo svojej interpretačnej doložke potvrdili tie najhoršie obavy. Ani cez falošné a sladké slová nedokázali zakryť svoju aroganciu. Zdôraznili, že rozmiestňovanie jadrových zbraní na územiach členských štátov NATO považujú za úplne legitímne, ale že zatiaľ nemajú zámer ani plán pchať atómové zbrane na Slovensko - a to nás má akože upokojiť. Klamú, až sa im práši z úst. Američania potvrdili, že to, že obsadia naše letiská, nechcú nazývať ,základne´.

Američania tiež nezáväzne sľubujú, že budú ,brať do úvahy´ naše zákony, hoci našu trestnoprávnu suverenitu si môžeme vyžiadať iba v osobitých prípadoch. Stávame sa regulárna kolónia,“ píše Blaha o vyjadreniach americkej strany.“  

D. Kramplová (SNS): Toto myslí Kollár vážne?
Členka predsedníctva Dagmar Kramplová sa na svojom profile na sociálnej sieti podrobne pozrela na predsedu koaličného hnutia Sme rodina Borisa Kollára. Podľa nej sa dá ťažko predpokladať, že by konečne splnil raz sľub a odmietol by kontroverznú... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Čaputová, Naď, Korčok - vrcholy cynizmu a ignorácie národa

Prezidentke Čaputovej neprekáža, že väčšina Slovákov americkú dohodu odmieta. Naď s Korčokom ju cynicky podpísali. Zostali iba tri spôsoby, ako sa to dá zastaviť. Jedným je verejný tlak na poslancov koalície v utorok pred parlamentom. Tam musia prísť všetci smeráci, národniari, socialisti, komunisti, hlasisti, republikáni, všetci.  

„Liberálne strany SaS a Za ľudí nepresvedčíme - to sú čistí americkí agenti. Ale je šanca presvedčiť niektorých poslancov Sme rodiny a OĽaNO - to nie sú strany, ale zhluky čudných indivíduí z celého Slovenska. Tí poslanci žijú vo všetkých kútoch Slovenska - prosím, hovorte s nimi, presviedčajte ich, píšte im, tlačte na nich. Po jednom. Adresne... Musia vedieť, že idú spáchať vlastizradu - zastavme ich!“ aktivizuje Blaha.

Exkluzívna ponuka pre Kollára

Pre B. Kollára má Blaxa exkluzívno ponuku: „Ak klub Sme rodina celý zahlasuje proti obrannej dohode, už nikdy na neho nebudem útočiť na sociálnej sieti. Sľubujem!“ Blaha si uvedomuje, že Kollára texty o ňom vytáčajú, preto mu sľubuje pokoj. Ak zahlasujú proti obrannej dohode.

Poslednou možnosťou, ak sa neuspeje v parlamente, je tlačiť na Čaputovú, nech to nepodpíše. To je však podľa Blahu zbytočné. „Náš boj prenesieme do ulíc - budeme zbierať podpisy na referendum a mobilizovať Slovensko. V utorok začína náš veľký celonárodný boj za slobodu a mier. Boj za Slovensko. Boj proti americkej okupácii. Ide o všetko. Zahoďme stranícke tričká - ZASTAVME ICH, BRATIA!“ píše na záver Blaha.

A. Danko: Výzva B. Kollárovi pred hlasovaním o Dohode s USA
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej rady, vyzval na svojom Facebooku Kollára, aby kvórum pri obrannej dohode s USA bolo 90 poslancov, teda ústavná väčšina. O dohode bude NRSR rokovať 8. februára od 13.00 hod. Predseda Slovenskej národnej... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.