Aké výhovorky pán Kremský!
04 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Rast cien je celosvetový problém a Slovensko je jeho súčasťou. Takto zhodnotil súčasný vývoj v ekonomike predseda hospodárskeho výboru Národnej rady (NR) SR Peter Kremský (OĽANO) v najnovšom OĽANOcaste.

Podľa neho je najvyšší čas, aby začala konať Európska centrálna banka. Kroky opozície pokladá v tejto otázke za nekorektné. Je podľa neho populistické obviňovať z celosvetového inflačného trendu slovenskú vládu a bolo by naivné tváriť sa ako majstri sveta, ktorí dokážu tento vývoj zvrátiť.

B. Kollár dostal exkluzívnu ponuku, ak Sme rodina nezahlasuje za DCA
Podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha na svojom facebookovom profile reagoval na video R. Fica, v ktorom vyzýval na účasť na proteste 8. 2. o 17.00. V ten deň totiž má NRSR rokovať o prijatí kontroverznej obrannej dohody medzi USA a Slovenskom. V... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Kažímír má opustiť svoj post

Vláda však môže podľa neho pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Kremský preto očakáva, že koalícia sa na konkrétnych opatreniach dohodne do polovice februára.

Podľa Kremského by mal guvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Peter Kažimír opustiť svoj post po obvinení v súvislosti s úplatkom 50.000 eur v kauze Mýtnik.

Predseda hospodárskeho výboru NR SR tiež nechápe Kažimírov optimizmus v otázke inflácie a pripisuje ho tomu, že guvernér má svoj pôvod v opozičnej strane Smer-SD. Táto strana je podľa Kremského známa najmä svojím populizmom. Nepokladá preto za správne, že guvernér NBS nehovorí ľuďom pravdu a chlácholí ľudí sladkými rečami.

Boris Kollár: Bez nového stavebného zákona nemôžeme rozbehnúť výstavbu nájomných bytov. Dúfam, že novelu poslanci schvália
Na prebiehajúcej parlamentnej schôdzi sa bude už o pár dní rozhodovať o novom stavebnom zákone z dielne hnutia Sme rodina. Predseda parlamentu a hnutia hovorí, že ide o jednu z najvýznamnejších noviel v našej legislatíve vôbec. Zmeniť stavebný... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD. 

Zdieľať tento článok