A. Danko: Výzva B. Kollárovi pred hlasovaním o Dohode s USA
04 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej rady, vyzval na svojom Facebooku Kollára, aby kvórum pri obrannej dohode s USA bolo 90 poslancov, teda ústavná väčšina. O dohode bude NRSR rokovať 8. februára od 13.00 hod.   

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko vyzýva Borisa Kollára, aby pred prerokovaním Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických bezodkladne preskúmal potrebné kvórum poslancov pre vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s takýmto typom bilaterálnej medzinárodnej zmluvy.

Obrannú dohodu napriek nevôli národa dokoná NRSR a Čaputová
Slovenská republika a Spojené štáty vo štvrtok večer v americkom Washingtone podpísali dohodu o obrannej spolupráci (DCA), ktorá by mala platiť desať rokov. Signatárom za Slovensko bol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO), za USA šéf diplomacie... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Ide o prenos výkonu správ

Jeho výzva súvisí s tým, že na základe tejto dohody sa prenesie časť výkonu práv Slovenskej republiky na cudzí štátny útvar. Podľa Danka ak dochádza k prenosu výkonu práv zvrchovanej Slovenskej republiky na Európske spoločenstvá a Európsku úniu, je podľa Ústavy SR nutné dodržať kvórum v počte 90 poslancov, takzvanú ústavnú väčšinu.

Slovenská republika je súčasne aj členským štátom Európskej únie. Preto by sa Boris Kollár mal podľa Danka pred prerokovaním takejto konkurenčnej bilaterálnej medzinárodnej zmluvy obrátiť aj na predsedu Európskej komisie. Osobitným problémom sa v tomto kontexte javí najmä vznik daňových a colných pásiem, ktoré nie je možné zriaďovať bez súhlasu Bruselu.

Trio vlastizradcov - Jaro, Ivan a Zuzana! Čas pravdy sa však blíži, varuje Blaha
Už nám ostáva asi len humor... Trpký humor...Konštatuje to opozičný poslanec Ľuboš blaha vo svojom statuse na sociálnejsieti. Už zase nás idú okupovať - tentoraz Američania. A zase o tom počúvame vzletné rečičky o tom, ako pôjdeme s nejakou... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Ústavná väčšina by zabezpečila právnu istotu

Ak sa zmluva odsúhlasí len nadpolovičnou väčšinou všetkých poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, prináša to pre Slovenskú republiku možné riziko náhrady škody voči Európskej únii alebo Spojeným štátom americkým. Ak sa to stane, bude to vážne procesné pochybenie parlamentu, aké nemá obdobu v histórii Slovenska s možnými sankciami z Bruselu. Z dôvodu právnej istoty by preto mala vládna koalícia zabezpečiť odsúhlasenie tejto zmluvy ústavnou väčšinou 90-timi poslancami Národnej rady Slovenskej republiky.

Podpredseda Smeru - SD: Z prezidentky sa smeje už celé Slovensko
Podpredseda strany Smer - SD Ľuboš Blaha a poslanec NRSR sa na svojom profile na Facebooku vyjadril k prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorá stratila svoju nadstraníckosť a ľudia spoznávajú čoraz viac jej pochybenia, ktoré nesvedčia o náklonnosti k... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.