Župana hľadá aj VÚC Nitra
03 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

S blížiacim sa volieb do VÚC a samospráv vznikol v rámci Nitrianskeho kraja blok štyroch strán:  Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana (DS), Šanca a ODS – občianski demokrati Slovenska.

Ich spoločným kandidátom na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) je politológ, viceprimátor Nitry a podpredseda strany Šanca, Daniel Balko.

Postavme sa za hodnoty

„Ak chceme po 20 rokoch konečne zvrátiť pomer politických síl v NSK, kandidátku do regionálnej samosprávy musí viesť kvalitný, skúsený a odborne spôsobilý líder. Sme presvedčení, že náš kandidát tieto požiadavky spĺňa, a pre jeho podporu budeme hľadať dohodu aj s ostatnými stredopravými stranami,“ uviedol predseda Šance, Viliam Novotný pre nitranoviny.sk. Snáď ale nepôjde o produkt konkurzu na stranu M. Hattasa, primátora Nitry.

Ale my naozaj máme múdru prezidentku!
Ale no toto ... Našej múdrej prezidentke už môže písať prejavy aj kde-ktorý poslanec? Doteraz to bývalo tak, že prejavy prezidentom písali zväčša ich najbližší poradcovia, prípadne oni sami. Od mnohých voličov pani prezidentky pomaly tri roky... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Poprvýkrát dvoje v jednom dni

Na jeseň sa budú konať prvé spoločné voľby do krajských, ale i miestnych samospráv. Občania s týmto spojením volieb skúsenosti nemajú a aj preto chce podľa nitranoviny.sk štvorkoalícia postaviť nie len kandidáta na župana, ale aj na primátorov jednotlivých miest v kraji. „Dnes sme v Nitre ohlásili spoločný postup. Toto je iba začiatok našej spolupráce, pretože slovenská politika potrebuje spájanie,“ upresnil pre nitranoviny.sk predseda strany Spolu Miroslav Kollár a Daniel Balko ho doplnil: „Ak chceme voličom ponúknuť dôveryhodnú ponuku, je nerozumné v rovnakom čase robiť rôzne volebné kampane s rôznymi zloženiami politických strán a hnutí, preto je spolupráca dôležitá.“

Mazureka vytočila vládna drzosť
"Dnes som v parlamente podporil opozičný návrh na 200 eurový príspevok pre každého dôchodcu. Žiadna segregácia, žiaden očkovací fašizmus, ale rovnoprávnosť!" informuje na sociálnej sieti Milan Mazurek (Republika). Vytočila ho však vládna drzosť a... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Zdieľať tento článok