Zmierňovanie obmedzení: ale nie tak pre nič za nič (VIDEO)
04 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Francúzsko začalo zmierňovať koronové obmedzenia vraj vzhľadom na klesajúcu, aj keď stále veľmi vysokú mieru infekcie. Je príčina aj niekde inde? - pýta sa de.euronews.com.

Boli zrušené aj kapacitné obmedzenia športových a kultúrnych zariadení, ako aj nariadenia o nosení rúška vonku. Home office už nie je povinný, ale len dobrovoľný.

Pravý dôvod?

Ďalšie uvoľnenia, ako napríklad otvorenie diskoték, ktoré sú od 10. decembra zatvorené, budú nasledovať 16. februára. Môže byť pravým dôvodom to, že o dva mesiace si budú Francúzi voliť nového prezidenta?

Reakcie obyvateľov Toulouse:

„Práve som vystúpil z autobusu... keďže tam bolo veľa ľudí, nechal som si rúško, aby som chránil seba, aj ostatných. Koniec koncov, vírus tu stále je."

„To som naozaj nevedel, ale myslím, že je to dobrá správa. Myslím si, že rúška vonku nie sú veľmi účinné, s výnimkou trhoviska, kde je veľa ľudí. Ale ak idem po ulici a nikto tam nie je, neviem, prečo by som mal nosiť rúško?!“

Dva scenáre konca pandémie (Jörg Vögele)
Názor Jörga Vögeleho (The Epoch Times) Profesor Jörg Vögele, historik medicíny, v rozhovore pre Die Welt vysvetlil, ako sa končia pandémie. Spomenul aj predchádzajúce pandémie v histórii ľudstva. Vögele je profesorom moderných a súčasných dejín a... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomohla zaočkovanosť?

Vysoká miera zaočkovanosti vo Francúzsku (76,4 percenta populácie je plne zaočkovaná) umožnila zvládnuť vlnu Omikronu bez vyhlásenia lockdownu, uviedol v Paríži hovorca vlády Gabriel Attal.

Gabriel Attal, hovorca francúzskej vlády:

„Naša snaha udržať krajinu otvorenú sa teda vyplatila a zrušenie obmedzení ide podľa plánu. Zotrvávame na ceste, ktorú sme si vybrali. Je to cesta, ktorá, ako všetci dúfajú, povedie k trvalému riešeniu zdravotnej krízy."

Podľa Attala existuje nádej na definitívne ukončenie koronakrízy.

Svetlo na konci tunela. Bude sa história opakovať? (Joe Wang)
Komentár Joe Wanga (The Epoch Times) Povedie Omikron k premoreniu obyvateľstva a jeho imunizácii? Vedec Joe Wang je presvedčený, že áno. Najnovší výskum mu dáva za pravdu. Začiatkom roku 1918, v poslednom roku prvej svetovej vojny, vírus chrípky... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Tlak na očkovanie ale pokračuje

Vzhľadom na prísnejšie pravidlá pre tých, ktorí nie sú očkovaní alebo nie úplne, hovorca vlády vyzval obyvateľov, aby sa dali doočkovať boostrom.

Od 15. februára sa vo Francúzsku bude vyžadovať najneskôr štyri mesiace po základnom očkovaní potvrdenie o vakcinácii či o prekonaní ochorenia.

Tzv. „Pass Vaccinal" je podmienkou neobmedzenej účasti na verejnom živote a bude sa vyžaduje pri cestovaní vlakom a lietadlom na dlhé vzdialenosti, pri návšteve kaviarní a reštaurácií, ako aj kina a podujatí, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Nikto nevie, čo nás čaká. Stopka povinnému očkovaniu len ako medzizastávka? (Igor Daniš)
Komentár Igora Daniša (Pravda) Naša vláda aspoň raz zaujala racionálny postoj. Povinnému očkovaniu dala v súčasnej situácii stop. Zatiaľ. Dvere si necháva do budúcnosti otvorené, konštatuje Igor Daniš v článku Očkovanie stojí na oranžovej. Naskočí... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.