USA vysiela svetu „neklamný signál“ (VIDEO)
03 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

USA posielajú do Európy 2 000 vojakov, 1 000 sa presúva z Nemecka na východ, informuje de.euronews.com.

Bidenova administratíva posiela do Európy ďalších 2 000 vojakov - v čase napätia medzi Ruskom a Ukrajinou.

Dve tisícky amerických vojakov majú posilniť jednotky v Európe a 1 000 sa má presunúť z Nemecka ďalej na východ do východnej Európy.

Presuny už v najbližších dňoch

Ako vysvetlil hovorca amerického ministerstva obrany John Kirby, presun vojsk sa uskutoční už v najbližších dňoch.

„Súčasná situácia si vyžaduje, aby sme posilnili odstrašenie a obrannú pripravenosť na východnom krídle NATO," - zdôraznil Kirby. Nasadenie vojsk označil za „neklamný signál" svetu, že USA stoja pri svojich spojencoch. V prípade potreby by v budúcnosti mohlo dôjsť aj k ďalším presunom vojsk z USA alebo v rámci Európy.

„Pozveme ruské jednotky,“ -  hrozí veliteľ doneckých separatistov. Má Kyjev plán útoku na Donbas?
Separatisti z neuznanej Doneckej ľudovej republiky tvrdia, že ukrajinský generálny štáb dokončil plán útoku na oblasť pod ich kontrolou. Eduard Basurin, jeden z veliteľov ľudových milícií doneckých separatistov, povedal, že majú právo obrátiť sa na... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

8 500 vojakov v stave zvýšenej pohotovosti

Hovorca Pentagónu uviedol, že vojaci, ktorí sa teraz presúvajú, by sa mali posudzovať oddelene od 8 500 vojakov, ktorí už sú v stave zvýšenej pohotovosti.

Zbrane pre Kyjev z Londýna

Britský premiér Boris Johnson navštívil na Ukrajine. Londýn už Kyjevu dodal zbrane. Vláda v Berlíne odmieta dodávky zbraní do konfliktných oblastí vrátane Ukrajiny, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Orbánova mierová misia do Kremľa: Maďarsko kupuje plyn päťkrát lacnejšie (VIDEO)
Maďarský premiér Viktor Orbán po takmer päťhodinových rozhovoroch s Vladimírom Putinom uviedol, že jeho návšteva Moskvy mala mierotvorný účel. Ruský prezident opätovne obvinil Západ v súvislosti s obavami Kremľa o vlastnú bezpečnosť, píše... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.