Toto vydávajú za štátnika?
03 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Máme fajn prezidentku. Pekne sa oblieka, má dobrý účes, je vnímavá, pozorná, akurát...

Nuž nie každému "je zhora dané to, čo sa v apatieke kúpiť nedá". Hlave štátu s názvom Slovenská repubilka okrem už spomenutých predností všetko ostatné chýba. Napriek tomu, alebo, práve vďaka tomu, že si zo svojho úradu spravila na drzovku a bez okolkov detašované pracovisko progresívnej hlúposti.

Štátnik je vysoko postavený politik. Zuzana Čaputová je najvyššie postavený politik. To by sedelo. K tomu účesu a módnym kreáciám od pána Hanečku. Štátnik je osoba, podieľajúca sa na vedení štátu. Tu začína byť problém. Zuzana Čaputová štát nevedie, naopak, ju vedie koaličný parný valec a samozrejme, jej progresívstvo, ktoré si počas jej funkčného obdobia robí volebnú kamapaň za peniaze plátcov Slovenskej republíky. Našťastie tak primitívnu, neľudovú, protiobčiansku, autoritársku a umelú, ako celé progresívne prostredie na Slovensku je.

Ešte k rozdielu štátnik a politik

Zuzana Čaputová je politik. Na Slovensku máme rôznych politikov, o ich kvalitách svedčia ich morálne a etické postoje, vzťah k občanom a... veď viete sami. Zuzana Čaputová patrí do skupiny politikov s obmedzeným myslením, povedzme si rovno, do skupiny hlúpych politikov. Nevedieť naživo povedať nič vlastné štátnické dokazuje iba to, že je politikom, ktorému sú vyjadrenia dodávané straníckym aparátom. A nielen to to dokazuje, ako sa dozvedáme v uplynulých dňoch. Dôkazom sú aj dokumenty, z ktorých číta jej dodané drísty. Iba na doplnenie - výraz štátnik sa používa zvyčajne na označenie obzvlášť rešpektovaného politika, oplývajúceho znalosťami, zručnosťou a víziou pri vedení štátu. Ničím podobným Zuzna Čaputová nedisponuje, vnímam to veľmi intenzívne najmä v súvislosti s jej rozhodovaním vo vážnych, ak nie osudových krízových situáciách pre nás všetkých.

Štátnik a politik

Rozdielom medzi politikom a štátnikom sa zaoberal napr. americký teológ a spisovateľ James Freeman Clarke v eseji Wanted, A Statesman! publikovanej v časopise Old and New (december 1870), v ktorej tvrdí: „...je veľký rozdiel medzi politikom a štátnikom. Politik, napríklad, je človek, ktorý myslí na nasledujúce voľby; zatiaľ čo štátnik myslí na nasledujúcu generáciu. Politik rozmýšľa nad úspechom jeho strany, štátnik nad dobrom krajiny. Politik si želá ustanoviť to či tamto opatrenie, štátnik chce zaviesť tento či tamten princíp. Nuž a napokon, štátnik chce viesť; zatiaľ čo politik sa uspokojí s tým, že je unášaný prúdom.“

Keby...

Keby robotník za pásom odovzdával nekvalitnú prácu, zajtra nemusí prísť do práce. Keby predavačka zle účtovala, vyhodia ju prinajmenej z pokladne. Ak slušný pracovitý a zásadový človek všeobecne počuje kritiku na výkon svojej práce, buď sa nad ňou zamyslí (a nemáva hneď trestnými oznámeniami), alebo tú pracovnú pozíciu opustí. Tak je to normálne všade u nás i vo svete, avšak, s výnimou osadenstva pionierskeho paláca. A pani političky, šéfky všetkých poradcov a poradkýň, manželiek a manželov od progresívcov. Nikdy som si nemyslel že z pionierskeho paláca buýde raz najväčšia trafika na Slovensku a to ešte s mimoriadne neobľúbenou pani trafikantkou. Detvy si kúpim radšej v zadymenej krčme, plnej narobených zúfalých znechutených ustráchaných a nasratých štamgastov.

To nie sú iba opice a dezoláti

S kritikou na ten "omyl dejín" v prezidentskom kresle vystupujú rad za radom ľudia, ktorí v našej politike i spoločnosti niečo znamenajú. Autority, Fakt nie iba opice a dezoláti. A smutné je, že s kritikou sa na adresu výkonu prezidentského úradu vyjadrujú aj občania. Odpoveďou im je prezidentkino "nerozumenie Slovensku". Nie, to je iba slizký progresívny výraz pre kamery. Ona to Slovensko má totiž totálne v... (priraďte si, čo sa vám hodí). Vôbec ju nezaujímajú názory občanov, vôbec ju nezaujíma Slovensko, vôbec ju nezaujíma kritika, často dokonca aj vecná, ju zaujíma kaderník, pán Hanečka, dubajský či Saudsko-arabský šejk a ešte to, ako sa progresívne strčiť niekomu niekam.

Čo by spravil slušný človek?

Po tom všetkom, čo nám pani prezidentka predviedla (i trápne zatajila), potom by si zachovala tvár už iba v jedinom prípade - ak by podala demisiu. Svoju štátnickú úlohu vo funkcii nepochopila dodnes a dokonca ju, čo je priam na drzovku, aj zjavne ignoruje. A z politiky nám už predviedla toľko, že stačilo. Je to na uterák do ringu, pani prezidentka. To by sa dalo ešte ako tak športovo prijať. Vy už ste totiž odpočítaná!

Prezidentkin prejav spôsobil srdcovú arytmiu aj Banášovi: Mám vážne obavy o príčetnosť Čaputovej poradcov
Skutočne som šiel do kolien! Spisovateľ Jozef Banáš okomentoval prejav prezidentky SR Zuzany Čaputovej o konflikte medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou. Pani prezidentka, ľudia na rozdiel od Vás a Vašich poradcov žijú v tejto krajine a nie v dajakej... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

___________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.