Špecializovaný trestný súd zamietol obžalobu na Z. Kollára a Rajeckého
03 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zamietla obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava K. a podnikateľa Tomáša R. Potvrdili to ich obhajcovia.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podá proti rozhodnutiu sťažnosť, rozhodovať bude Najvyšší súd (NS) SR.

"Rozhodnutie samosudkyne ŠTS považujeme za vecne správne a zákonné," uviedol pre TASR obhajca Adrián Kucek. Druhý z obhajcov Matúš Gémeš priblížil, že za odmietnutím obžaloby má byť procesná chyba. Obhajobe podľa jeho slov nebolo umožnené pred podaním obžaloby preštudovať vyšetrovací spis.

Pravda nie je príjemná, ale je to stále pravda
Včerajšie vyjadrenia prezidentky Zuzany Čaputovej prekvapili mnohých. Dvíha nad nimi obočie aj Dagmar Kramplová, bratislavská krajská predsedníčka SNS. Hanba a drzosť "Inak sa nedajú nazvať dnešné vyjadrenia amerického agenta Zuzany Čaputovej o... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa s rozhodnutím nestotožňuje

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa s týmto rozhodnutím nestotožňuje. „Spracováva sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať NS SR. Sťažnosť bude doručená ŠTS. Podrobnejšie sa k veci zatiaľ nebudeme vyjadrovať,“ priblížila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Obžaloba sa týka troch skutkov z obdobia od roku 2019 do februára 2020 právne kvalifikovaných ako pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spáchaný formou účastníctva.

Obhajcovia priblížili, že obvinení mali podľa obžaloby sprostredkovať úplatok pre bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. Ten mal za to zabezpečiť ochranu pred odhalením nelegálnej výroby cigariet. Zoroslav K. a Tomáš R. obvinenia odmietajú.

Chorvátsky prezident Milanovič mal silné vyjadrenie
Stabilita Európy, západnej Európy a Európskej únie neexistuje bez Ruska a je nutné dohodnúť sa ním, vyhlásil v utorok chorvátsky prezident Zoran Milanovič. Zároveň obvinil Západ z podnecovania vojny. Vyjadril však vieru v to, že vojna nevypukne.... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.