P. Pellegrini: Už nech ide niekam, škody narobil dosť!
03 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Vláda nevie, čo má povedať občanovi. Minister zdravotníctva doteraz nikdy nevedel povedať čo robí, prečo to robí a čo sa chystá robiť.

Peter Pellegrini na dnešnej TB s názvom Výzva Igorovi Matovičovi, konanej na poludnie však už vedel, že dnešné rokovanie NR SR bude neúspešné a nič, čo by mohlo pomôcť občanovi, nebude schválené.

Aj dnes ušli

"Koaliční poslanci sa namiesto katastrofálneho zdražovania všetkého, zaoberajú úplnými hlúposťami a riešia bezvýznamné veci." Upozornil P. Pellegrini, pričom pripomenul napríklad predvolávanie generálneho prokurátora. "Namiesto toho by si mali predvolávať členov vládneho kabinetu aby riešili situáciu občanov v týchto ťažkých časoch." 

Iné krajiny reagujú

"Slovenská vláda však svojim občanom, zvlášť ústami Igora Matoviča odkázala - pomôž si človeče, aj Pán Boh ti pomôže, ale od nás nechci nič." Poukázal na problém dneška predseda Hlasu, P. Pellegrini. Odhad januárovej inflácie bol podľa neho sedem percent, nakoniec realita je osem a pol percenta. To je inflácia všetkých tovarov a služieb. 

Ale my naozaj máme múdru prezidentku!
Ale no toto ... Našej múdrej prezidentke už môže písať prejavy aj kde-ktorý poslanec? Doteraz to bývalo tak, že prejavy prezidentom písali zväčša ich najbližší poradcovia, prípadne oni sami. Od mnohých voličov pani prezidentky pomaly tri roky... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Medziročné porovnanie cien 

Screenshot z videa P. Pellegriniho
FB P. Pellegrini, screen z videa

Predseda Hlasu zdôraznil, že už dnes sú ceny omnoho vyššie, ako v tomto medziročnom porovnaní. "Keď hovoríme o základných potravinách, tak tie rozdiely sú extrémne a vôbec nie sedem, ani nie osem a pol percenta, ale vysoko nad desať percent." pripomenul.

A bude horšie

Ak to takto pôjde ďalej, prejaví sa nedostatok a vysoká cena obilnín, tak ku koncu roka môže slovenský chlieb stáť okolo 3-4 eurá, čo je absolútne rekordné zdražovanie. "Inflácia je síce globálny trend, ale všetky okolité krajiny na ňu včas prudko zareagovali. Len naša vláda sa správa, ako malé dieťa a presviedča nás o svojej zodpovednosti," hovorí P. Pellegrini s tým, že tento prístup poškodí práve ľuďom.

Zodpovedný - minister financií 

Tomu neprekáža, že ľudia z prihraničných oblastí, ktorí tu, na Slovensku zarobili peniaze, ich "vynášajú" do Maďarska a do Poľska a tam nakupujú tovary, ktoré by mali nakupovať tu. "Tunajším podnikateľom klesajú tržby. Dôjde k zatváraniu obchodov, krachom prevádzok a prepúšťaniu." Upozorňuje P. Pellegrini. "Nehovoriac o tom, že je ohrozená aj výroba potravín na Slovensku, Nie je dopyt, zníži sa aj výroba. Naštartovať výrobu potravín nanovo je extrémne náročné."

Kde zničia "materiál" za 75 miliónov eur?
Súd s holandským občanom Frankom R. sa konal nedávno v Nitre. Odsúdeného deportovali do rodnej krajiny, kde si odpyká trest. Akcia v utajení Včerajší transport holandského občana prebehol v utajení, nakoľko tu bola dôvodná obava o jeho život.... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.