Nemecká akcia vyvolala Ruskú reakciu
03 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Moskva vo štvrtok vydala zákaz vysielania pre nemeckú stanicu Deutsche Welle (DW). Ruské ministerstvo zahraničia nariadilo zatvorenie kancelárie v Moskve a odobratie akreditácií novinárom. Okrem toho "ukončí" satelitné a káblové vysielanie na ruskom území. Moskva reaguje na Nemecko.

Ide o reakciu Ruska na zákaz vysielania nemeckojazyčného kanálu ruskej stanice RT v Nemecku (RT DE). Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

Kremeľ vo štvrtok zákaz vysielania pre RT DE označil za porušenie slobody prejavu a ruský rezort diplomacie avizoval, že ešte vo štvrtok oznámi odvetné opatrenia, ktoré zavedie voči nemeckým novinárom a médiám pôsobiacim v Rusku, ako aj internetovým platformám, ktoré zastavili vysielanie kanála.

Vraj „v sebaobrane“: Turecké nálety na kurdské milície v Sýrii a Iraku
Ankara zdôvodnila letecké útoky v susedných krajinách ako sebaobranu. Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva boli na severovýchode Sýrie zabití najmenej štyria ľudia, informuje portál gmx.net. Turecko uviedlo, že v rámci novej... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

DW

DW je nemecká verejnoprávna rozhlasová a televízna spoločnosť určená na vysielanie v zahraničí. Deutsche Welle je k dispozícii v 32 jazykoch. Satelitná televízia spoločnosti DW pozostáva z kanálov v nemčine, angličtine, španielčine a arabčine. DW je členom ARD, celonemeckého zväzku verejnoprávnych audiovizuálnych inštitúcií.

DW oficiálne sídli v Bonne, kde sa vyrába rozhlasová tvorba. Televízia vysiela výhradne z Berlína. V oboch mestách sa vytvára obsah pre spravodajské webové stránky spoločnosti DW vo viacerých jazykoch. Pre Deutsche Welle pracuje približne 3000 zamestnancov a nezávislých spolupracovníkov zo 60 krajín. Spoločnosť tvrdí, že televízne vysielanie DW si raz za týždeň zapne zhruba 117 miliónov ľudí. Rádiové okruhy počúva zhruba 50 miliónov ľudí po celom svete.

"Prezidentka má problém s integritou"
Vladimír Palko: Prezidentka má problém s integritou. Znie titulok článku, ktorého autorom je Vladimír Palko a prevzal ho web srspol.sk. "Bývalý minister vnútra, matematik, autor vo svete uznávanej knihy „Levy prichádzajú“ Vladimír Palko píše, že... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.