Most na ceste III. triedy sa v Spišskom Podhradí zrekonštruuje
03 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Mostný objekt na ceste tretej triedy pred časťou Katúň v Spišskom Podhradí v Levočskom okrese začnú na jar opravovať.

Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová pre TASR potvrdila, že Správa a údržba ciest PSK už podpísala zmluvu s úspešným uchádzačom o dielo, pripravená je aj projektová dokumentácia, čaká sa už len na lepšie poveternostné podmienky.

„Predpokladáme, že najskôr sa začne s prácami koncom marca a obnova potrvá do augusta, respektíve septembra tohto roku,“ uviedla hovorkyňa s tým, že dôvodom plánovanej rekonštrukcie jednopoľového mosta v extraviláne je jeho zlý stavebno-technický stav. Stavebné prace budú pozostávať z rekonštrukcie hornej stavby, vybudujú sa nové rímsy, spriahujúce dosky, mostovky a osadia sa záchytné bezpečnostné zariadenia. Zároveň tiež dôjde k oprave mostných opôr.

Raketový nástup Fica! Tomuto neuveríte!
Dobrá práca! Takto si určite potriasajú pravicami v strane Smer-SD momentálne všetci jej predstavitelia. Stalo sa totiž niečo, čo sa pred dvomi rokmi považovalo za nemožné! Súbežne sa totiž stali dve veci. Za prvé - líder Smeru Robert Fico povstal... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Práce na stavbe sa budú realizovať pri využití úplnej uzávery úseku cesty

„Práce na stavbe sa budú realizovať pri využití úplnej uzávery úseku cesty. Doprava bude presunutá na dočasnú obchádzkovú trasu vedenú popri moste, ktorú vytvoria násypom zo štrkodrvy, prekryjú cestnými panelmi a bude vedená obojsmerne,“ upozornila Jeleňová. Dodala, že celkové náklady sa pohybujú na úrovni takmer 110.000 eur a projekt je financovaný zo zdrojov kraja.

Chorvátsky prezident Milanovič mal silné vyjadrenie
Stabilita Európy, západnej Európy a Európskej únie neexistuje bez Ruska a je nutné dohodnúť sa ním, vyhlásil v utorok chorvátsky prezident Zoran Milanovič. Zároveň obvinil Západ z podnecovania vojny. Vyjadril však vieru v to, že vojna nevypukne.... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.