Minsk obvinil Kyjev
03 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Bieloruské ministerstvo obrany odovzdalo vo štvrtok vojenskému atašé ukrajinského veľvyslanectva protestnú nótu v súvislosti s incidentom, pri ktorom údajne došlo k narušeniu bieloruských hraníc bezpilotným zariadením vyslaným z Ukrajiny.

Ukrajina medzičasom poprela použitie bezpilotného lietadla v danom priestore a takéto obvinenie označila za "provokáciu". Podľa agentúry TASS to uviedol hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Oleh Nikolenko.

Ako informovala agentúra TASS, bieloruské úrady podľa vlastných tvrdení zaznamenali posledný incident tohto druhu 24. januára, keď bieloruský vzdušný priestor narušilo bezpilotné lietadlo z Ukrajiny. Následne bolo jednotkami bieloruskej protivzdušnej obrany donútené pristáť.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/02/nepridu-bojovat-ale-evakuovat-teda-utekat

Dron bol vypustený z územia Ukrajiny

Bieloruský rezort diplomacie tvrdí, že dron bol vypustený z územia Ukrajiny "s cieľom vykonávať nelegálne prieskumné aktivity nad vojenským cvičiskom Brescki".

Bieloruské ministerstvo obrany konštatovalo, že protestná nóta bola Ukrajine odovzdaná v súvislosti s množiacimi sa prípadmi narúšania štátnej hranice Bieloruskej republiky Ukrajinou - incident z 24. januára bol tretí od novembra roku 2021.

Dva scenáre konca pandémie (Jörg Vögele)
Názor Jörga Vögeleho (The Epoch Times) Profesor Jörg Vögele, historik medicíny, v rozhovore pre Die Welt vysvetlil, ako sa končia pandémie. Spomenul aj predchádzajúce pandémie v histórii ľudstva. Vögele je profesorom moderných a súčasných dejín a... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.