Detský ombudsman nie je stranícka trafika!
03 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

"Poslanci, myslite aj na deti" (okrem seba - pozn. red. HD.), vyzýva v súvislosti s voľbou Kataríny Hatrákovej, pripomínajúcou skôr pridelenie štátnej trafiky "našim", Lucia Ďuriš Nicholsonová.

"Je načase, aby sme z úradu komisára pre deti prestali robiť politickú trafiku! Deti sú krehké, vzácne, ale bezbranné bytosti. Zaslúžia si, aby ich práva chránil niekto kvalitnejší, ako len ďalšia teta zvolená vďaka politickým dohodám. " Pripomína Lucia Ďuriš Nicholsonová.

"Už v roku 2016 nám Výbor OSN pre práva dieťaťa vyčítal, že sme spolitizovali nielen proces voľby ombudsmanky, ale aj samotnú funkciu. Vyzval nás k okamžitej zmene. Slovensko sa na výzvu Výboru OSN vykašľalo. A tak idú poslanci NR SR opäť hlasovať o kandidátke Kataríne Hatrákovej, ktorá je nielen aktívnou političkou, ale  aj poslankyňou NR SR. Tak ako Tomanová pred piatimi rokmi, aj Hatráková môže hlasovať sama o sebe, čím sú znevýhodnení občianski kandidáti. 
Takto nemá vyzerať demokratická voľba. 

Zrušte aktuálnu voľbu!

"Napísala som preto list s výzvou na všetkých poslancov a poslankyne NRSR, aby zrušili aktuálnu voľbu ombudsmanky pre deti a aby vypísali nové voľby, ktoré budú odpolitizované v zmysle odporúčaní Výboru OSN. Som veľmi rada, že k výzve sa pripojili aj ďalší europoslanci: Michal Šimečka, Michal Wiezik, Martin Hojsík a Vladimír Bilčík. 
V liste poukazujeme aj na vážne obavy psychológov, vedeckých pracovníkov a ďalších, ktorí v petícii  nedávno vyjadrili pochybnosti nad odbornými aj ľudskými kvalitami pani Hatrákovej."

Nekompetentná kandidátka

"Poslankyňa bagatelizovala prípad poslanca Heráka, podozrivého zo sexuálneho zneužívania detí. Napriek litere zákona pani Hatráková nepodala trestné oznámenie, aj keď mala dôkazy o spáchaní trestného činu korupcie.
Spolu s kolegami z EP preto vyzývame poslancov NR SR, aby voľbu zrušili, vyhlásili novú a zabezpečili tak nezávislosť inštitúcie, ktorá má chrániť záujmy detí a nie záujmy odložených poslankýň." Píše na sociálnej sieti Lucia Ďuriš Nicholsonová.

P. Pellegrini: Už nech ide niekam, škody narobil dosť!
Vláda nevie, čo má povedať občanovi. Minister zdravotníctva doteraz nikdy nevedel povedať čo robí, prečo to robí a čo sa chystá robiť. Peter Pellegrini na dnešnej TB s názvom Výzva Igorovi Matovičovi, konanej na poludnie však už vedel, že dnešné... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

__________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.