Český toppolitik: "Orbán je chlap!"
03 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Jiří Paroubek: "Koho zradil Viktor Orbán? Poviem rovno, že nikoho. Hoci Orbán má na mnoho vecí z môjho hľadiska trochu výstredné názory (nezdieľam napr. jeho záľubu v stretávaní sa s bizarnými politickými figúrami z celej Európy), správa sa ako chlap. A myslím si, že záujmy obyčajných ľudí v Maďarsku obhajuje veľmi dobre."

Bývalý český predseda vlády Jiří Paroubek  ďalej prekvapivo tvrdí: "Ale aj tá návšteva Moskvy ukázala, že je to muž s veľkou politickou odvahou. Nikto z premiérov či hláv štátov krajín EÚ strednej či menšej veľkosti nemal tú odvahu, aby sa v týchto dňoch zaplietol medzi ťažké váhy európskej politiky. Orbán ju mal a koná – podľa môjho názoru – v maďarskom národnom záujme." Píše český portál prvnizpravy.cz.

Súčasná česká vláda zvolila v rámci svojho ideologického videnia sveta spôsob pomoci občanom hrozivým rastom cien elektrickej energie, ale, vlastne, všetkého. Poliaci na to idú inak. Krátiaalebo dokonca rušia na prechodný čas dane.

Chlap, ktorý je formát 

"Maďarský premiér ale na to šiel od lesa. V Maďarsku stavajú Rusi jadrovú elektráreň, a pretože jadrové elektrárne stavať vedia. Maďarsko vyjde oveľa lacnejšie ako tá, ktorú napríklad vo Fínsku stavajú Francúzi. Tí ju stavajú dlhé roky, aspoň čo ja pamätám a zatiaľ ešte výstavbu neukončili. Obstarávacie náklady elektrárne pritom rastú a rastú." Vyzdvihuje Orbána Jiří Paroubek.

"Na výstavbu jadrového reaktora dostali Maďari okrem dodávateľa aj úver z Ruska, a to za veľmi prijateľných podmienok. Taktiež konečné náklady na výstavbu tejto jadrovej elektrárne, ktorú postavili Rusi v Maďarsku, budú veľmi prijateľné. A také budú aj ceny, ktoré budú Maďari v budúcnosti platiť za elektrinu vyrobenú touto elektrárňou."

Orbánovo víťazstvo

"Ceny z Ruska dodávaného plynu, ktoré už pred časom Orbán dohodol s Rusmi, sú údajne päťnásobne nižšie (teda podľa médií), než sú ceny, ktoré sa teraz v Európe za plyn platia. Takže to nevyzerá na žiadny Orbánov politický debakel. Práve naopak. Na rovinu hodnotí Paroubek. Dodáva, že tí, ktorí bľabotajú o zrade v súvislosti s Orbánovým kšeftovaním s Putinom v Kremli, sa hlboko mýlia.

Maďarský premiér: Nikto nebude zasahovať do našej suverenity!

"Orbán ochránil záujmy širokých vrstiev Maďarov a teda maďarských voličov. V tom je rozdiel medzi ním a Babišom (aj keď si myslím, že ten Babiš bol neporovnateľne lepší premiér ako Fiala). Babiš jednoducho nemal odvahu jednať s Rusmi svojho času a potom prišli Vrbětice a bolo vymaľované. Vďaka fóbii väčšiny českých politikov voči Rusku, teda Bartoškov a spol., budeme platiť x-násobne vyššie ceny za plyn ako platia Maďari", končí komentár, zverejnený na webe prvnizpravy.cz Jiří Paroubek.

Vojna na Ukrajine? To je iba búrka v pohári vody! Možno nás čaká TOTO!
Zabudnite na vojnu na Ukrajine! To je iba búrka v pohári vody. Ak nás čaká vojna, veľká vojna, bude vo východnej Ázii. Konštatuje to vo svojom statuse na sociálnej sieti analytik Ján Baránek. Na úvod ponúka Baránek zaujímavé video tzv. filantropa... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

_____________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.