Aj Čechom je jasné, že pandémia končí. Končia covid pasy
03 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Občania Česka sa viac nebudú musieť preukazovať očkovaním ani prekonaním covidu 19. Česká vláda k budúcej strede 9. februára zruší povinnosť preukazovať sa certifikátom o očkovaní alebo o prekonanom covide-19 pre využívanie služieb a vstup na kultúrne, športové a ďalšie podujatia. Informoval Nový čas.

Súčasná česká vláda počíta s tým, že na februárovej schôdzi Poslaneckej snemovne navrhne zrušenie stavu pandemickej povinnosti. 

V Česku sa ROZHODLO!
Najvyšší správny súd Českej republiky v stredu zrušil vládne nariadenie umožňujúce vstup do reštaurácií či barov iba osobám s očkovaním proti covidu a tým, čo ochorenie prekonali. TASR získala túto informáciu z českého spravodajského servera... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Najvyšší správny súd zrušil v stredu v aktuálne platnom opatrení povinnosť preukazovať očkovanie alebo prekonanú chorobu pred vstupom do reštaurácií, klubov či herní a pri ubytovaní v hoteloch.

Fiala povedal, že kabinet nerozhodol pod tlakom súdneho verdiktu, ale na základe odporúčaní odborníkov. „Rozhodnutie súdu to iba urýchlilo,“ konštatoval podľa Nový čas, premiér. V platnosti podľa neho zostane povinnosť nosiť respirátory vo vnútorných priestoroch.

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.