Zelenskij stručne a jasne poslal USA a NATO do...
01 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Zelenskyj najnovšie hovorí o novom formáte spolupráce Ukrajiny s Britániou a Poľskom. Informuje TA SR.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že spolupráca medzi Britániou, Poľskom a Ukrajinou nadobúda nový formát.

 "Vytvárame nový formát politickej spolupráce v Európe - medzi Ukrajinou, Britániou a Poľskom," povedal Zelenskyj v utorok na otvorení schôdze ukrajinského parlamentu.

Biden môže iba ak..

Agentúra TASS konštatovala, že podľa predpokladov budú príslušné dohody predmetom rokovaní počas návštev predsedov vlád Británie a Poľska, Borisa Johnsona a Mateusza Morawieckého, ktorí pricestujú do Kyjeva.

Zelenskij naberá rozumný kurz

Zelenskyj tiež informoval o príprave novej schôdzky lídrov krajín normandského formátu - Nemecka, Ruska, Ukrajiny a Francúzska.

Dodal, že sa momentálne pracuje na dohodnutí dátumu najbližšej schôdzky v tomto formáte na úrovni poradcov, pričom v dejisku jej konania - Berlíne - by malo dôjsť i k dohode ohľadom stretnutia lídrov normandskej štvorky.  Uviedol, že odblokovať rokovania v normandskom formáte umožnila jednota Ukrajiny a jej medzinárodných partnerov.

Našich rusofóbov rozdrapí

 Zelenskyj sa prvýkrát stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v roku 2019 na mierových rokovaniach v Paríži, na ktorých sa zúčastnili aj francúzsky prezident Emmanuel Macron a vtedajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Ukrajina odvtedy opakovane vyzýva na obnovu rokovaní v normandskom formáte a navrhuje aj stretnutie Zelenského s Putinom. Moskva však tieto návrhy rázne odmieta, píše TASR s odvolaním sa na AFP.

Je koniec. Putin vyhral
Americký publicista Paul Craig Roberts, z tamojšieho Inštitútu pre politickú ekonómiu a bývalý zamestnanec administratívy USA vo vysokej poradcovskej funkcii na svojom blogu paulcraigroberts.org- ako vždy - prekvapuje. "It is over. Putin has won."... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

___________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.