Čivava, čo šteká na Rusko
02 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Expolitička a neúnavná komentátorka aktuálnych politických udalostí Anna Belousovová na svojom facebookovom profile bravúrne vystihla situáciu dvojakého posudzovania ľudských práv niektorými politikmi a najmä prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Podľa nej by za jej návštevu v Spojených arabských emirátoch mali takisto zvolať zasadnutie výborov, ako v prípade generálneho prokurátora.

„Včera si ho predvolal na koberec zahraničný výbor, dnes na ústavnoprávnom výbore NR SR si na adresu generálneho prokurátora a jeho cesty do Ruska koaličné ,právnické eso´ Šeliga neodpustil poznámku, že ,v Rusku bola zabitá novinárka a nevyšetrilo sa to. A náš generálny prokurátor to v Rusku nekritizuje´,“ píše v úvode Belousovová.  

A poďme na koberček

Na základe tohto jej vyhlásenia Belousovová vyzýva bojovníkov za ľudské práva z radov poslancov NR SR, aby urýchlene iniciovali zvolanie zahraničného výboru a výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny. Na tieto zasadnutia by podľa nej mali pozvať prezidentku SR Čaputovú a dať jej najavo svoj zásadný nesúhlas s jej cestou do Dubaja a s rokovaním s korunným princom a šejkom Mohamedom bin Zájdom Ál Nahjanom.

Drsné porušovanie v Emirátoch prezidentka neriešila!

Spojené arabské emiráty sú opakovane kritizované za porušovanie ľudských práv, čo im vyčítal aj Európsky parlament. Kritika tohto štátu sa týka: vykonštruovaných súdnych procesov s občianskymi aktivistami, ktorí kritizovali porušovanie ľudských práv na sociálnych sieťach; prípadu znásilnenia občianky Nórska, ktorá po oznámení znásilnenia polícii, skončila vo väzení za mimomanželský sex, mučenia troch občanov Británie, otroctva zahraničných robotníkov. Okrem toho sa podľa Belousovovej bez stôp sa stratili tí, čo chceli organizovať odbory kvôli ochrane zneužívaných robotníkov atď.

Ľudské práva by mali byť všade dodržiavané

„Pýtam sa: Toto pani prezidentku ani poslancov nezaujíma?! Ľudské práva sú inak posudzované v Rusku a inak Spojených arabských emirátoch?! Podľa mňa všade, kde žijú ľudské bytosti by mali platiť tie isté ľudské práva. Pani prezidentka necestovala na zahraničnú pracovnú cestu za svoje ako súkromná osoba. Cestovala za naše peniaze a jej postoje a názory sú vnímané ako názory Slovenskej republiky!!! Ako potom pred svetom vyzeráme? Divím sa pani prezidentke, že je niečoho takého schopná. Kde je jej svedomie?“

Podľa Belousovovej asi Čaputová nedostala dovolenie z riadiaceho centra kritizovať stav ľudských práv počas rozhovoru so šejkom. Podľa nej takto pôsobí ako Šeliga, ako taká malá cvičená čivava, ktoré šteká a líže ruky na pokyn.

Ona vníma, iba občania sú zmätení
Situácia na rusko-ukrajinskej hranici je naďalej napätá. Americké ministerstvo obrany tvrdí, že Rusko pokračuje v posilňovaní vojenskej prítomnosti v týchto oblastiach. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorkovom vyhlásení uviedla, že situácia... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Za cestu generálneho prokurátora do Ruska si už doňho kopol asi každý z koalície, komu sa chcelo.