Helcmanovce: Silný vietor poškodil strechy na deviatich rodinných domoch
31 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

V dôsledku silného vetra museli hasiči z Košického kraja v nedeľu (30. 1.) zasahovať na viacerých miestach. Najhoršia situácia bola podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Jany Matis Libovej na južnom Spiši, konkrétne v obci Helcmanovce, okres Gelnica, kde vietor strhol strechy na viacerých domoch.

„Situácia v súvislosti so zlými poveternostnými podmienkami sa v kraji začala zhoršovať zhruba o 16. hodine a posledný výjazd bol o 22. hodine,“ priblížila Matis Libová. Dodala, že najhoršia situácia bola práve v Helcmanovciach, kde vietor poškodil strechy na deviatich rodinných domoch. „Tam sa naši príslušníci presúvali postupne od jedného rodinného domu k druhému, v jednom prípade spadnutá strecha poškodila aj plynovú prípojku,“ doplnila hovorkyňa.

Okrem toho pomáhali hasiči aj v neďalekých Prakovciach, kde odstraňovali prekážku na ceste, a v obci Žehra, kde spadla omietka z komína. Ďalšie dva výjazdy mali hasiči aj v Michalovskom okrese. „Od 22. hodiny až do rána sme už nemali hlásené žiadne výjazdy,“ dodala.

Svetlo na konci tunela. Bude sa história opakovať? (Joe Wang)
Komentár Joe Wanga (The Epoch Times) Povedie Omikron k premoreniu obyvateľstva a jeho imunizácii? Vedec Joe Wang je presvedčený, že áno. Najnovší výskum mu dáva za pravdu. Začiatkom roku 1918, v poslednom roku prvej svetovej vojny, vírus chrípky... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová